Ma 2017. november. 24.
PDF
Nyomtatás
E-mail
12
feb

Idén is a Feszt! Eger nyitja meg a fesztiválszezont - jelentette be Nyitrai Zsolt, Eger országgyűlési képviselője csütörtökön, a május 28-30. közötti, a Music Hungary Zeneipari Konferenciát és az ÉTER zenei tehetségkutatót is magában foglaló rendezvény szervezőivel közösen tartott sajtótájékoztatón Egerben.

Felidézte, már tavaly is a Feszt! Egerrel indult a fesztiválszezon, bár az akkor első ízben megszervezett rendezvény még csak "szárnypróbálgatás" volt. A politikus hozzátette: az idei Feszt! Eger nemcsak a fiatalok, hanem a többi korosztály igényeit is ki fogja elégíteni a szervezők ígéretei szerint.

Tóth Tibor, a Feszt! Eger főszervezője arról beszélt, hogy "sikerült olyan fesztivált csinálnunk, amelyre nemcsak a résztvevők és a szervezők, hanem az egriek is büszkék lehetnek". Elmondta: a fellépők között biztosan ott lesz a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag zenekar, az Irie Maffia és Péterfy Bori is, a teljes névsor azonban csak később lesz végleges. A jegyeket várhatóan március elejétől kezdik el értékesíteni.

A Sziget szervezőirodát vezető Gerendai Károly arról beszélt, hogy az idén is a Feszt! Eger keretében megrendezendő Music Hungary konferencia a magyarországi zenész szakma, a zeneipar legfontosabb eseményévé nőtte ki magát, amelyen mindenki részt vesz, aki számít.

Az idei szakmai fórum első napján a magyar zeneiparról 2014-ben készült átfogó kutatás eredményeiről, a második napon pedig a Cseh Tamás-programról lesz szó.

Az MTI kérdésére a szervezők elmondták, hogy a tavaly mintegy 31 millió forintos keretből gazdálkodó fesztivál költségvetése idén várhatóan 30-35 millió forint lesz, amihez a város 15 millió forintot ad. A konferencia szervezése további 6 millió forintba kerül.
Az elmúlt évben 6-7 ezer látogató látogatott ki a koncertekre, idén a három nap alatt 10 ezer látogatóra számítanak a szervezők.
Miként tavaly, idén is a Bolyki-pincészet ad otthont a Feszt! Egernek. Az esti koncerteken és a napközbeni ÉTER tehetségkutatón három színpadon összesen csaknem ötven fellépőt hallhatnak az érdeklődők.


 

Eger ügye

Vekete Valér "Sior" beszéde a hétfői egr…

Szinte minden nagyobb portál kedden Putyin látogatásával foglalkozik. Tegnap budapesten és Egerben is tüntettek Orbánék "keleti nyitása" és az paksi...

 

Thália Humorfesztivál: Nádasy Erikáé a l…

Átadták a 3. Thália Humorfesztivál díjait kedden Budapesten. Az egri színházkedvelők több elismerésnek is tapsolhatnak: Nádasy Erikáé a legjobb női,...

 

Bringabarát várost csinálnak Egerből

A Magyar Kerékpárosklub azt ígéri, hogy jól működő városi kerékpáros koncepciót és bringabarát várost csinálnak Egerből. Ha lesz központi akarat....

 

Tüntetés: Putyin kedden Budapestre jön, …

Putyin budapesti látogatása az egrieket is felvértezte, a Tiszta Eger Facebook-csoport tüntetést szervez hétfő estére a színházzal szemben található 56-os...

 

Egy helyi nő rabolta ki vasárnap az egri…

A rendőrök megtalálták a fegyveres rablót. A házkutatás során meglett a pénz is és az a ruha, amelyet az akció...

 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem szeretne lemaradni a legfontosabb hírekről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szavazás

Egyetért-e ön a boltok vasárnapi zárva tartásával?
 

S5 Box

Regisztráció

*
*
*
*
*

Kötelező mező (*)