Ma 2017. november. 23.
PDF
Nyomtatás
E-mail
17
feb

A Magyar Kerékpárosklub azt ígéri, hogy jól működő városi kerékpáros koncepciót és bringabarát várost csinálnak Egerből. Ha lesz központi akarat. Az alábbiakat írták:

"Tavaly ősszel négy városban tartottunk bringás felvonulást, és azóta is több száz önkormányzathoz juttattunk el egy fejlesztési lehetőségekről szóló tájékoztatót. Egy konferencia társszervezői is voltunk, ami városvezetőknek és tervezőknek szólt. Úgy tűnik megérett a munka első gyümölcse: Eger városa megbízta a Kerékpárosklubot, hogy dolgozza ki a város kerékpárosbarát fejlesztési koncepcióját.

A decemberi konferenciát követően, az ott hallottak alapján keresett meg minket a város egy szakembere, hogy segítséget nyújtsunk kerékpárosbarát fejlesztésekben.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Kerékpárosklub közötti megállapodás szerint a következő hónapok során “Kerékpárosbarát Eger” koncepciót készítünk. A munka során felmérjük a város közlekedési hálózatát, a lakosok igényeit és meghatározzuk azokat a kritikus konfliktuspontokat, amelyek felszámolásával kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető a mindennapi kerékpárhasználat.

Az önkormányzat által megrendelt munka célja, hogy költséghatékonyan megvalósítható javaslatokat és eszközöket mutassunk be Eger alap- és fő kerékpáros insfrastruktúra-hálózatának kialakításához. Ez magyarul a főúthálózat és a teljes utcahálózat bringázhatóvá tételét jelenti.

Munkánk során kiemelten támaszkodunk a város lakosságának véleményére. Ehhez az érdekelteket bevonva audit beszélgetéseket, workshopokat tartunk, helyi aktivisták bevonásával a munka során felméréseket, bejárásokat végzünk. Az így szerzett tapasztalatokat is felhasználva készítjük el első körben Eger kerékpározhatóságának problématérképét. Ezek alapján lehet később elkészíteni az átalakítási javaslatokat, a hozzá kapcsolódó szükséges intézkedéseket.

Előkészületként hamarosan megosztunk a helyi érdekeltekkel egy online térképet, amelyen szabadon bejelölhetik a felmerült problémákat, a koncepció szempontjából releváns igényeket.

A végeredmény Eger város kerékpáros felmérésének, problématérképének elkészítése és dokumentálása lesz, melyből külön megrendelés esetén kerékpáros közlekedési koncepció készíthető, fejlesztési javaslat adható."

forrás: kerekparosklub.hu

 

 

Eger ügye

Vekete Valér "Sior" beszéde a hétfői egr…

Szinte minden nagyobb portál kedden Putyin látogatásával foglalkozik. Tegnap budapesten és Egerben is tüntettek Orbánék "keleti nyitása" és az paksi...

 

Thália Humorfesztivál: Nádasy Erikáé a l…

Átadták a 3. Thália Humorfesztivál díjait kedden Budapesten. Az egri színházkedvelők több elismerésnek is tapsolhatnak: Nádasy Erikáé a legjobb női,...

 

Bringabarát várost csinálnak Egerből

A Magyar Kerékpárosklub azt ígéri, hogy jól működő városi kerékpáros koncepciót és bringabarát várost csinálnak Egerből. Ha lesz központi akarat....

 

Tüntetés: Putyin kedden Budapestre jön, …

Putyin budapesti látogatása az egrieket is felvértezte, a Tiszta Eger Facebook-csoport tüntetést szervez hétfő estére a színházzal szemben található 56-os...

 

Egy helyi nő rabolta ki vasárnap az egri…

A rendőrök megtalálták a fegyveres rablót. A házkutatás során meglett a pénz is és az a ruha, amelyet az akció...

 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem szeretne lemaradni a legfontosabb hírekről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szavazás

Egyetért-e ön a boltok vasárnapi zárva tartásával?
 

S5 Box

Regisztráció

*
*
*
*
*

Kötelező mező (*)