Ma 2018. április. 22.
PDF
Nyomtatás
E-mail
17
feb

 

Átadták a 3. Thália Humorfesztivál díjait kedden Budapesten. Az egri színházkedvelők több elismerésnek is tapsolhatnak: Nádasy Erikáé a legjobb női, míg Görög Lászlóé a legjobb férfi alakításért járó díj, de Ötvös Andrást is jutalmazták. Vajon mit gondolhat az őket Egerből tulajdonképpen elzavaró mostani színházigazgató?

Az már más kérdés, hogy a díjazottak közül már senki nem tagja a Gárdonyi Géza Színház társulatának, de erről inkább Blaskó Balázst kellene kérdezni, hogy miért is verte szét az ország egyik legjobb műhelyét. Na de vissza jó hírekhez. Az ismert egri színésznő, Nádasy Erika kapta a legjobb női alakításért járó díjat a Miskolci Nemzeti Színház Tóték c. darabjában nyújtott alakításáért. A korábban Egerben játszó Görög László ugyanebben a darabban játszik, övé a fesztivál legjobb férfi alakítása.


Ezzel nem ért véget a Gárdonyi Géza Színház korábbi színészeinek elismerése: a legjobb stúdióprodukció díját A csemegepultos naplója című darab rendezőjének, Göttinger Pálnak és előadójának, Ötvös Andrásnak ítélték. Utóbbi remek alakításaira még ma is emlékezhetnek az egriek.

A fesztivál legjobb legjobb nagyszínpadi előadása díját a Pécsi Nemzeti Színház 39 lépcsőfok című előadása kapta. A zsűri különdíját Bajomi Nagy György vehette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház A hülyéje című előadásban nyújtott játékáért.

A Thália Színházban február 11. és 15. között megrendezett Humorfesztiválon öt nap alatt összesen 11 produkciót láthatott a közönség - emlékeztetett Lantos Anikó fesztiváligazgató a díjátadó ünnepségen. Kitért arra, hogy a produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Goda Krisztina rendező, Fodor Annamária színművész, Szily Nóra műsorvezető, újságíró, Bus István újságíró, valamint a közönség soraiból kiválasztott Majdik Zoltán.

A díjazottak Majoros Gyula képzőművész - a fesztivál logója ihlette - alkotását vehették át, amely egyúttal gyerekjátékként is használható.

A fesztiválon látható darabok válogatásában a Kultúrbrigád és Laboda Kornél rendező, dramaturg vett részt. A nagyszínpadon Örkény István Tóték című darabját játszották Béres Attila rendezésében a Miskolci Nemzeti Színház előadásában. A Pécsi Nemzeti Színház egy Hitchcock-film adaptációjával, a 39 lépcsőfokkal vendégszerepelt: a darab szerzője Patrick Barlow, rendezője Horgas Ádám.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában Max Frisch Biedermann és a gyújtogatók című darabját láthatták az érdeklődők Keszég László rendezésében, a szombathelyi Weöres Sándor Színház Georges Feydeau A hülyéje című darabját Réthly Attila rendezésében mutatták be.

A stúdiószínpadokon Gerlóczy Márton A csemegepultos naplója című művét játszották Göttinger Pál rendezésében a Füge és az Orlai Produkció közös produkciójában. A műsorban szerepelt még egyebek mellett a Vajdai Vilmos rendezte Lö csibészek - A Pokoli Trió a TÁP Színház előadásában, a Dumaszínház és a Füge Produkció 40! avagy Véges élet című darabja, valamint a Klebelsberg Kultúrkúria és a Marczibányi Téri Művelődési Központ produkciója, Aziz Nesin Ölj csak meg, lelkem! címmel.

A remek fotót Nádasy Erika Facebook-oldaláról csentük.


 

Eger ügye

Vekete Valér "Sior" beszéde a hétfői egr…

Szinte minden nagyobb portál kedden Putyin látogatásával foglalkozik. Tegnap budapesten és Egerben is tüntettek Orbánék "keleti nyitása" és az paksi...

 

Thália Humorfesztivál: Nádasy Erikáé a l…

Átadták a 3. Thália Humorfesztivál díjait kedden Budapesten. Az egri színházkedvelők több elismerésnek is tapsolhatnak: Nádasy Erikáé a legjobb női,...

 

Bringabarát várost csinálnak Egerből

A Magyar Kerékpárosklub azt ígéri, hogy jól működő városi kerékpáros koncepciót és bringabarát várost csinálnak Egerből. Ha lesz központi akarat....

 

Tüntetés: Putyin kedden Budapestre jön, …

Putyin budapesti látogatása az egrieket is felvértezte, a Tiszta Eger Facebook-csoport tüntetést szervez hétfő estére a színházzal szemben található 56-os...

 

Egy helyi nő rabolta ki vasárnap az egri…

A rendőrök megtalálták a fegyveres rablót. A házkutatás során meglett a pénz is és az a ruha, amelyet az akció...

 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem szeretne lemaradni a legfontosabb hírekről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szavazás

Egyetért-e ön a boltok vasárnapi zárva tartásával?
 

S5 Box

Regisztráció

*
*
*
*
*

Kötelező mező (*)