2024. április 23., Béla

Eger ügye

#múltidéző

Amikor még mini sörgyár is volt Egerben: 32 éve így nyílt meg a HBH Bajor Sörház – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

Egy nap alatt nyílt 32 éve Egerben két ismert üzlet és egy máig ikonikus vendéglátóhely. Archív felvételeken láthatjuk az évtizedekkel ezelőtti megyeszékhely különös arcát. Más világ volt, de jó érzés a visszaemlékezés.

 

A TV Eger nem olyan rég indult "Múlt idő" c. sorozatának köszönhetően igazi kincsek kerültek elő az egri és a környék évtizedekkel ezelőtti hétköznapjairól. Így a közelmúltban mi is bemutathattuk a több mint 30 évvel ezelőtti vadfürdőzést Egerszalókon, amikor még a kanyarban sem volt a nagy szállodakomplexum, mi több, arról is szólt a bejátszás, hogy miért nincs még megfelelően kialakítva a terület, és miért nincs hasznosítva a víz, amely akkor még gyógyvízzé sem volt nyilvánítva. Néhány képkockára még a "naturista terület" is előbukkan, hiszen olyan is volt Egerszalókon.

 

Aztán egy közel 8 perces összefoglaló került elő 1988-ból, abból az időszakból, amikortól kitiltották az autókat az egri történelmi belvárosból, és több utcában is változott a forgalmi rend. Az is nagyon izgalmas így több mint 30 év távlatából, hogy miként nézett ki a Széchenyi utca, vagy éppen a Dobó tér és a piac környéke, de érdemes megnézni azt a részt is, amikor egy autósnak épp a rendőrök előtt esik le, hogy elnézte a behajtást.

 

Most egy szintén 32 évvel ezelőtti felvételt mutathatunk be a TV Eger jóvoltából, amelyen láthatjuk, milyen volt két üzlet megnyitása a Mágnes Áruházban, és hogyan indult a HBH Bajor Sörház élete a Dobó tér szomszédságában. Érdekes életképek a nyitásról és némi háttérinfó az 1550-es évek helyi sörözési szokásairól.

 

 

Tudta? 32 éve tiltották ki az autókat a Dobó térről és a belvárosból - VIDEÓ 1988-ból

Ami nekünk ma már természetes, 1988-ban egy egész városnak újdonság volt. És akadt, aki nem is annyira örült az autómentesítésnek. A TV Eger hetekkel ezelőtt indult "Múlt idő" c. sorozatának köszönhetően igazi kincsek kerültek elő az egri és a környék évtizedekkel ezelőtti hétköznapjairól.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló