2024. június 17., Laura Alida

Riasztó

#eger #erőszak #heves #vádemelés #vita #terpes #molotov-koktél

Elhajított Molotov-koktél, betört szélvédők: eldurvult viták ügyében emeltek vádat Heves megyében

Barna Benedek 2021.06.28. 13:02

Három esetről számolt be az ügyészség.

Terpesen a dudálás vezetett súlyos bűncselekmény, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének az elkövetéséhez. Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint az Egri Járási Ügyészség vádirata szerint az 51 éves vádlott hosszabb ideje neheztelt a vele szemben lakó sértetti családra, mivel annak tagjai – napszaktól függetlenül – rendszeresen dudálással jelezték hazatértüket vagy távozásukat. 2020. augusztus 9-én, a délutáni órákban is ez történt, ami oly mértékben felingerelte a szembeszomszédot, hogy egy sörösüveget benzinnel megtöltve, majd azt lefojtva „molotov koktélt” készített, melyet megnyújtott, és az utcán át hozzávágott a sértetti ház kapujához. A kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekmény kapcsán szerencsére senki nem sérült meg, de a vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen.

 

A járási ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság szabadságelvonással járó, beismerés esetén 80 nap időtartamú elzárás büntetést szabjon ki a terhelttel szemben.

 

Ugyancsak az Egri Járási Ügyészség vádol garázdaság vétségével egy 31 éves munkanélküli férfit, aki idén februárban az egyik egri áruház parkolójában azzal töltötte a napjait, hogy a vásárlóktól elkérte az üres bevásárló kocsikat azért, hogy azokat a bennük lévő pénzérme megtartása fejében visszatolja a tárolóba. Az egyik délutánon a vádlott tevékenysége során oly mértékben lerészegedett, hogy viselkedésével zavarta a vásárlókat, akik jelezték ezt a biztonsági szolgálatnak. Az egyik őr emiatt a parkoló elhagyására szólította fel a férfit, ám ebből szóváltás kerekedett, melynek során az ittas elkövető a nála lévő nehéz táskával fejen ütötte a fegyver nélküli szolgálatot ellátó biztonsági embert. Az őr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Az ütés után a vádlott elhagyta a helyszínt.

 

Az ügyészség ebben az ügyben 60 nap elzárás kiszabását indítványozta.

 

A Hevesi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétségével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja azt a középkorú férfit, aki újév napján hajnali fél hatkor kopogtatott be egy hevesi házba, melyben a volt élettársa is lakott. A lakásában a vádlott előbb tettlegességig fajuló vitába keveredett egykori párjával, majd a veszekedés után kiment az udvarra, és ott mérgében betörte a garázsban álló személyautó mindkét szélvédőjét, amivel 120.000 forintos kárt okozott a jármű vétlen tulajdonosának, nevezetesen a volt anyósának.

 

Az ügyészség ez esetben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló