2024. május 24., Eszter Eliza

Környék ügye

#turizmus #borsod-abaúj-zemplén megye #bükk #táborok #bükkszentlélek #jurta

Különleges szállás a Bükk tetején: jurtákat építettek az ország legmagasabban fekvő kempingjében – FOTÓ

Barna Benedek 2021.06.27. 13:08

Hat építmény fogadja idén nyártól a táborozókat.

A Bükkben található Magyarország legmagasabban fekvő kempingje: a Szentlélek Turistapark a Miskolchoz tartozó Bükkszentléleken, 750 méteres tengerszint feletti magasságban terül el. Különböző kategóriájú szálláshelyek, kempingezési lehetőség, játszótér, sportpálya, mászótorony, szabadtéri konyha és változatos kültéri programlehetőségek várják itt a látogatókat. Az Aktív Magyarország beszámolója szerint a turistapark most 6 darab, egyenként 6 méter széles jurtasátorral bővült, elsősorban a Bükk-Aggteleki-Karszt kerékpáros Vándortábor kiszolgálására.

 

A 40 millió forintos fejlesztés a 36 fő befogadására alkalmas sátrakon felül kerti közösségi épületet, a kiszolgáló vizesblokk teljes felújítását, valamint kerékpártárolót foglal magában. Az építkezés különlegessége, hogy a sátrakhoz szükséges faanyagot egy helyi vállalkozó biztosította, amelyet egyenesen a Bükk-fennsík fáiból válogattak, és egy olyan ácsmester dolgozott rajtuk, aki már 20 éve ezt a mesterséget űzi. A jurtasátrakban szigetelés, padlószőnyeg, ledvilágítás és konnektorok is találhatóak.

 

Az elmúlt években közel 35 ezer gyerek vett részt a Vándortáborokban, a Szentlélek Turistaparkban kialakított jurtaszállásokban pedig idén nagyjából 500 gyerek tölthet el egy éjszakát. A nyári Vándortábor-időszak után pedig a sátrakat megnyitják a nagyközönség előtt is.

jurtak-fb
Kép forrása: Szentlélek Turistapark / Facebook
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló