2024. május 23., Dezső

Riasztó

#erőszak #vádemelés #busz #ellenőr

Buszos balhé: megütötte az Eger-Nyíregyháza járat ellenőrét az ittas nő, akár öt év börtönt is kaphat

Barna Benedek 2021.06.27. 11:37

Tavaly tavasszal támadt a férfira a balhézó utas, az ügyészség most emelt vádat ellene.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 47 éves mezőcsáti nővel szemben, aki a tiszaújvárosi buszpályaudvaron bántalmazott egy jegyellenőrt – írja az ugyeszseg.hu.

 

A vádirat szerint, a nő 2020. május 6-án, Tiszaújvárosban, ittasan szállt fel a menetrend szerint Eger-Nyíregyháza között közlekedő autóbuszjáratra úgy, hogy menetjegyet nem váltott. A buszon tartózkodó utasokat a közlekedési vállalat jegyellenőre még az indulást megelőzően ellenőrizte.

Mivel a vádlott nem volt hajlandó jegyet venni, ezért a férfi felszólította, hogy szálljon le a buszról, amelynek a nő csak többszöri felszólítást követően tett eleget. Miután a sértett a vádlottal szemben befejezte az intézkedést, a peronon egy biztonsági őrrel kezdett beszélgetni. Eközben a vádlott – a vele szembeni fellépését sérelmezve – odalépett az ellenőrhöz és a vállánál megütötte. A férfi az ütéstől hátra tántorodott, de nem sérült meg.

A sértett mint a közforgalmú közlekedési vállalat menetjegy-ellenőrzést végző alkalmazottja a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül. A nő tette ezért 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A járási ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

 

(Indexfotó: Földházi Árpád / kormany.hu – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló