2023. november 30., András Andor

Riasztó

#eger #testi sértés #vádemelés

A dudálásra válaszul orrba vágta a másik sofőrt a bepipult autóvezető Egerben

Barna Benedek 2021.06.23. 10:54

Több erőszakkal intézett, sérüléshez vezető vita ügyében is vádat emelt a járási ügyészség.

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész arról tájékoztatta portálunkat, hogy Egerben több súlyos testi sértéses ügyben emeltek vádat a közelmúltban.

 

Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt benyújtott vádirata szerint egy 34 éves nő 2020. augusztusában ittas állapotban megjelent egy egri lakótelepi lakásban, ahol szóváltásba keveredett a sértettel, majd a konfliktust úgy zárta le, hogy egy székkel komoly ütést mért a megtámadottra. A bántalmazás következtében a férfi nyolc napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett.

 

Szintén a megyeszékhely járási ügyészsége emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki még 2018. március 18-án az esti órákban összeszólalkozott a közösen lakott egri lakásban a volt feleségével, mely során korábbi kedvesét meglökte. A lökés következtében a nő úgy esett el, hogy annak következtében a bal orsócsontja eltört, mely sérülés 6 hét alatt gyógyult.

 

Az Egri Járási Ügyészség szintén súlyos testi sértés bűntette miatt kívánja felelősségre vonni azt a 46 éves egri férfit, aki 2020. december 29-én a déli órákban Egerben közlekedett autójával, amikor őt a női sértett – aki kutyájával éppen az állatorvoshoz sietett – dudáját is használva meg akarta előzni. A vádlott ezt rossz néven vette, így megállt az autójával és a másik sofőrhöz lépett, akit kérdés nélkül a lehúzott ablakon keresztül ököllel kétszer orrba vágott. A sértett megpróbálta a további támadást elhárítani, azonban a nő védekezéshez használt bal kezét a vádlott kicsavarta. A közlekedési konfliktusból adódó bántalmazás során a sértettnek az orra és az egyik ujja is eltört, így nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Az eljáró ügyészség a vádlottakkal szemben mindhárom esetben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A székkel támadó női elkövető esetében a vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a szabadságvesztés próbaidejének tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint rendelje el a bűncselekmény elkövetéséhez használt szék elkobzását.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló