2024. július 19., Emília

Eger ügye

#egerplusz #érsekkert #kondipark

Átadták az ingyenes érsekkerti kondiparkot Egerben, és indul a közbeszerzés a rekortán futókör építésére – FOTÓK

Keller Richárd 2021.05.31. 15:15

Többek között hasizom és hátizom erősítő eszközökkel lehet tökéletes alakot formálni Eger legújabb sportparkjában, de várhatóan már nyáron a futókört is használhatják a sportolni vágyók.

Csaknem egy hete számoltunk be arról, hogy elkészült a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben a város legújabb, ingyenesen használható kondiparkja.

A Klapka utcai kapu és a Szökőkút közötti sétálóút bal oldalán található 15 elemből álló sportparkban van fekvőtámaszozó, függeszkedő, húzódzkodó, tolódzkodó, hasizom erősítő, hátizom erősítő eszköz, illetve bordásfal, korlát és létra is. Minden adott, tehát hogy valaki tökéletes beachbodyt formáljon magának, ugyanis a sportpark mindenki számára elérhető.

Hétfőn délután megtörtént az avató ünnepség is, melyen részt vett Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere is. Köszöntőjében hangsúlyozta: az egri önkormányzat kiemelt ügynek tartja az Érsekkert szabadidős célú fejlesztéseit, és bár még 2019-ben adták be a pályázatot a kondipark létrehozására a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program keretében, a járványhelyzet késleltette a beruházás megvalósítását. 

Örömteli esemény, hogy most már mindenki számára elérhető a kondipark, és arra biztatok mindenkit, éljen a lehetőséggel és használja bátran napi szinten 

fogalmazott Mirkóczki. Arról is beszélt: várhatóan nyárra a rekortán futókör is megépül, ugyanis épp hétfőn kapták meg a nyertes pályázatuk támogató okiratát. Azonnal indul a közbeszerzési kiírás hangsúlyozta. 

A gumiborítású és akadálymentesített sportparkot a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. építette meg. A beruházás összköltsége 16 millió forint.

 

Tekintse meg galériánkat az átadóról:

#GALLERY_104#

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló