2024. június 24., Iván

Eger ügye

#egerplusz #eger #szépasszonyvölgy #márai központ #koncertek

Dumaszínházzal és Tankcsapdával erősít a héten a szépasszonyvölgyi Márai Központ

Keller Richárd 2021.06.22. 17:10

A mintegy 25 millió forintos önkormányzati támogatásból főként koncertekkel csábítja a völgybe idén nyáron a turistákat az Agria Mozi Kft., amely a Média Eger Kft.-t váltja szervezőként a Máraiban.

A járvány okozta nehézségek ellenére sikeresen elstartolt a "Szépasszonyvölgy nyár" a Márai Központban: az intézmény szabadtéri színpadán az első hétvégén csaknem teltházas koncertet adott a Bagossy Brothers Company – tudtuk meg a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón kedden.

 

Berényi Tamás, az Agria Mozi ügyvezetője, a rendezvény szervezője elmondta: idén átkerült a Márai Központ színpadának szervezése az Agria és Uránia Mozikat is üzemeltető önkormányzati céghez (korábban ezt a feladatot a Media Eger Kft látta el – a szerk).   

Berényi kiemelte, hogy bár a korlátozások miatt a szervezési munkálatokat jóval később lehetett megkezdeni, mint más időszakokban, mégis színes, több korosztály számára is érdekes programkínálatot sikerült összeállítani.

Pénteken jön a Dumaszínház Kőhalmi Zoltánnal és a Szomszédnéni Produkciós Irodával, szombaton pedig a legendás Tankcsapda csap a húrok közé, de mások mellett fellép a Budapest Bár, az Honeybeast és a P. Mobil is, augusztusban pedig egy Abba Show is várja a völgybe látogatókat Janza Katával és Polyák Lillával, kétszer az Egri Szimfónikus Zenekar is színpadra lép, a nyár Péter Szabó Szilvia "NOXtalgia" koncertjével zárul – sorolta Berényi.

Hozzátette: a mintegy 25 millió forintos önkormányzati támogatást nemcsak a programok megszervezésére, hanem az Márai Központ üzemeltetésére és fenntartására is fordítják.

 

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere arról beszélt, mintegy 50 millió forintot különítettek el arra, hogy a város kulturális és turisztikai programjait finanszírozzák a nyáron, beleértve az egri strand és a Szépasszonyvölgy programjait is. Mint fogalmazott: a nagyobb és tehetősebb városokkal szemben is jóval gazdagabb Eger programkínálata, a szépasszonyvölgyi turizmus élénkítésének érdekében egyedülálló módon még rendszeres buszjáratot is biztosítanak a belváros és a völgy között.

 

Mirkóczki arról is beszélt: ősszel kisebb átalakításokat terveznek a Márai Központban, hogy biztonságosabbá, barátságosabbá tegyék, igazi közösségi térré formálják az intézményt.

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló