2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #momentum mozgalom #dobó istván laktanya

Mirkóczki Ádám: az egri laktanya záros határidőn belül városi tulajdonba kerülhet

Barna Benedek 2021.05.12. 14:58

A polgármester a Momentum Dobó-laktanyáról szóló konzultációja kapcsán úgy nyilatkozott, hogy az épületegyüttes ügye lassan lezárul, ezért szerinte mással kellene foglalkoznia az ellenzéki pártnak.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden a Momentum egri szervezetének vezetője, Petővári Attila és Jánosi Zoltán, helyi országgyűlési képviselőjelöltjük elővette a kampányok kedvelt témáját, a Dobó István laktanyát. Felemlegették: korábban szó volt arról, hogy a kormány átadja a laktanyát az önkormányzatnak, ez azonban nem történt meg, majd 2019-ben Mirkóczki Ádám polgármester-jelöltkéntént szintén ígéretet tett a helyzet rendezésére, de azóta sincs változás.

 

Azt is bejelentették, hogy kikérik az egriek véleményét arról, hogyan lehetne hasznosítani a komplexumot, online konzultációt indítanak, és utcai fórumokon is tájékozódnak a helyiek elképzeléseiről a témában.

 

A momentumos sajtótájékoztatón elhangzottakra Mirkóczki Ádám az EgerInfo oldalon reagált: közölte, hogy az önkormányzat már a tavalyi évben megkezdte a tulajdonba vetéli folyamatot. A polgármester a Momentumnak odaszúrva azt mondta, örül, hogy a párt végre elolvasta a 2019-ben kiadott polgármesteri programját, és felfedezték benne a laktanyára vonatkozó vállalását. Úgy fogalmazott: sajnálja, hogy a momentumosok "ostobaságokat nyilatkoznak és feleslegesen petíciózásba kezdenek politikai hangulatkeltés okán".

 

Arról, hogy jelenleg a laktanya ügye hogy áll, a városvezető így nyilatkozott:

Már polgármesteri beiktatásomat követően felvettem a kapcsolatot a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel, amely jelenleg tulajdonosa az ingatlannak. Tavaly év végén személyesen volt alkalmam tárgyalni a laktanyáról többek között Palkovics László miniszter úrral, valamint számos minisztérium államtitkárával az épületegyüttes jövőbeni sorsát illetően, amely tárgyalások, már akkor bizakodásra adtak okot.

mirkoczki-mti-komka-péter
Fotó: Komka Péter / MTI

Mirkóczki hansúlyozta, hogy sokszereplős ügyről van szó és számos körülményt, célt kell közös nevezőre hozni, ezért nagyon alapos tervezést, körültekintést és tárgyalást igényel a kérdés.

Jelenleg azt tudom mondani, hogy már meglehetősen előrehaladottak a tárgyalások és jó esély van arra, hogy a laktanya záros határidőn belül, végre városi tulajdonba kerüljön.

– fogalmazott.

 

Azt is elmonta a polgármester, hogy bár ötleteik és konkrét javaslataik vannak az ingatlan későbbi felhasználásával, hasznosítási lehetőségeivel kapcsolatban, de erről szerinte akkor lesz  érdemes beszélni, ha az első és legfontosabb tulajdonjogi kérdés lezárult.

 

A momentumos kezdeményezéssel kapcsolatban még hozzátette: 

A Momentumnak azt tudom javasolni, hogy nyugodtan kereshetnek más ügyet az aláírásgyűjtésükre, mert a laktanya ügye lassan lezárul. Velük ellentétben ugyanis én nem csak beszélek, hanem teszek is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló