2024. május 27., Hella

Eger ügye

#egerplusz #eger #ösztöndíj #eszterházy károly egyetem #borászat

Az egri egyetem hallgatója nyerte az egymillió forinttal járó Jövő Borásza Ösztöndíjat

Barna Benedek 2021.06.08. 15:49

Az ezzel járó címet egy évig viselheti.

Az Eszterházy Károly Egyetem honlapja arról számolt be, hogy idén harmadéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatójuk, Takács Réka lett a Jövő Borásza.

 

A Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány ötödször írta ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat – az első alkalommal szintén az egri egyetem hallgatója, Tóth Sándor nyerte –, amelyre szőlész-borász szakos hallgatók pályázhattak. A díjazott Takács Réka többek között egymillió forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra és egy évig viselheti a Jövő borásza címet.

 

A pályázat feltétele volt a többi között ajánlás a tanszéktől vagy intézettől, négy sikeresen lezárt félév és persze a stabil nyelvtudás. A jelentkezőknek szőlészeti, borászati, vagy marketing témájú dolgozatot kellett benyújtaniuk. Réka elárulta: utóbbi választotta, A rosé, mint magyar bor megjelenése a nemzetközi piacon címűt. 

 

Ahogy arról korábban az Egri Ügyek is beszámolt, Réka a közelmúltban elnyerte a lehetőséget, hogy a két intézmény együttműködése, valamint egyetemünk ösztöndíja révén szeptembertől 10 hónapon át a világ egyik legrangosabb borvidékének szívében, Bordeaux-ban folytassa tanulmányait, így ez az ösztöndíj nagy segítség lesz neki. Sőt, az egyetemi honlapnak elmondta: azt sem tartja kizártnak, hogy ha lehetősége nyílik rá, a világ más borvidékére is ellátogat.

 

Réka nemrég a Líceum Televíziónak mesélt tanulmányairól és a tervezett bordeau-i útról:

 

 

(Indexkép forrása: uni-eszterhazy.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló