2024. május 23., Dezső

Eger ügye

#egerplusz #eger #hőségriadó #párakapu #napvitorla

Párakapuk és napvitorlák: így hűsítik a járókelőket Egerben – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.06.23. 19:00

A víz és az árnyék is jól jön a hőség közepette.

Ahogy azt portálunk is megírta, Müller Cecília országos tisztifőorvos keddtől csütörtökig hőségriadót rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a meleg majd csak hétvégén mérséklődik. Egerben az önkormányzat igyekszik a járókelők számára némileg elviselhetőbbé tenni a kánikulát, elejét venni a hőség okozta rosszulléteknek. Mirkóczki Ádám polgármester szerdán a közösségi oldalán számolt be az ennek érdekében tett intézkedésekről:

 

– Párakapukat állítottak fel a város több pontján, a Dobó téren, a Centrum áruház sarkon, Lajosvárosban a bababolt előtt és a Felsővárosban a Vallon úton;

 

– locsolással hűtik a közterületek burkolatait; 

 

– napvitorlákat helyeztek ki a Dobó téren, az Érsekkertben, a Bárány Uszodában, a Szalai Közösségi Házban és az Egri Várban; 

 

– ingyenes vízosztási helyet telepítettek a Dobó térre, szerdán és csütörtökön a belvárosban járóknak szénsavmentes ásványvizet osztanak.

 

Szerdai híradásában a TV Eger is bemutatta, hogyan hűsítik az egrieket és a turistákat a városban. Riportjukban elhangzott, hogy több 1000 palack ásványvizet osztanak ki.

 

 

(Indexkép forrása: Mirkóczki Ádám Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló