2024. július 19., Emília

Eger ügye

#eger #önkormányzat #rongálás #tetemvár utca #közlemény

Elfogadhatatlan, barbár tett – Eger önkormányzata közleményben ítélte el az emlékműrongálást

2021.03.16. 15:18

Azt írták: az eset súlyosságát fokozza, hogy a vandál halott katonák emlékét gyalázta meg.

Hétvégén valaki megrongálta az egri Tetemvár utcában lévő, a török-magyar harcokban elesett katonák emlékére állított emlékművet. A tettest keresi a rendőrség, már egy felvételt is közzétettek róla, a lakosság segítségét kérve az azonosításához. Az eset kapcsán Eger önkormányzata az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

A hétvégi tetemvári magyar-török emlékhely rongálása kapcsán Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúton fejezi ki mély felháborodását és megrökönyödését annak kapcsán, hogy valaki ilyen aljas tettre vetemedik. A városvezetés szeretné nyomatékosítani, hogy minden ilyen jellegű cselekményt messzemenőleg elítél és elfogadhatatlannak tartja, hogy valaki személyes, tudatlanságból fakadó véleményét olyan barbár módon próbálja kifejezni, hogy kárt tesz épített vagy természeti értékeinkben, olyan műalkotásokban, melyek anyagi és művészeti értéke mellett más emberek fáradtságos munkájának eredményeként születtek. A szombati eset súlyosságát fokozza, hogy az elkövető tettével halott katonák emlékét gyalázza.

#GALLERY_38#

(Fotók: Grósz Attila)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló