2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#egerplusz #eger #tűzoltók #adomány #gyűjtés #állatmenhely

Egri állatmenhelynek gyűjtöttek a tűzoltók, szívmelengető FOTÓK készültek az adományok átadásáról

2021.03.19. 15:37

Az egri lánglovagok egykori kutyusuk emlékére szerveztek gyűjtést.

Gyűjtést szervezett az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség az egri állatmenhelynek – számolt be honlapján a megyei katasztrófavédelem.

 

Mint írták, a kezdeményezéssel az egri tűzoltók egyrészt egykori kutyájukra, Tizedes névre hallgató keverék kutyusra emlékeztek, aki tizenöt éven át vigyázta a tűzoltó laktanyát, gondozták, játszottak vele, ápolták mikor megbetegedett. Másrészt az egri tűzoltók között rengeteg az állatbarát, számos kollégának van házi kedvence otthon, ezért is nagy lelkesedéssel fogadták az ötletet.

 

A gyűjtés alkalmával két raklapnyi kutyakonzerv, száraztáp, új takaró gyűlt össze. A tűzoltók kezdeményezéséhez a kirendeltségen keresztül csatlakozott egy füzesabonyi állateledelt gyártó és forgalmazó vállalkozás is.

 

A menhelyen közel kétszáznegyven állat él, az ott segítő önkéntesek mindig nagyon örülnek a segítségnek, elmondták, hogy biztosan jó helyre került az étel. Az egri katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai csütörtök délelőtt adták át az adományt, meglátogatták a menhely állatait, melyek egy kis simogatásra is várva, hálás pillantásokkal, szinte "mosolyogva" köszönték meg a finomságokat.

#GALLERY_41#

(Fotók: Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló