2023. október 1., Malvin

Eger ügye

A lánglovagokért rajongó leukémiás kisfiú kipróbálhatta Egerben, milyen tűzoltóautóba ülni – FOTÓK

2019.11.30. 00:00

A tűzoltók egy kis bemutatót is tartottak Rikónak.

 

A közelmúltban a Keresztesi család azzal a kéréssel fordult a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, hogy beteg gyermekükkel szeretnének ellátogatni az egri tűzoltó laktanyába, egy kis időt eltölteni a lánglovagok között, megismerkedni a tűzoltók felszereléseivel, mindennapjaival – írta honlapján a katasztrófavédelem.

 

A család elmesélte, hogy Rikárdó leukémiával küzd, a kisfiúnak a tűzoltók a kedvencei, és mindig jó kedvre derül, ha tűzoltós mesét néz, vagy meglát egy tűzoltó autót az utcán. A megyei katasztrófavédelem nagy örömmel tett eleget a kérésnek, hétfő délután fogadták a kis Rikót és családját az egri tűzoltóságon. A tűzoltó rajongónak bemutatták a járműveket, ki is választhatta a neki legszimpatikusabb autókat és kipróbálta milyen a szerparancsnoki helyen ülni. A tűzoltók a szeretett locsolós játékot is összeszerelték a kedvéért, így Rikó már négyévesen bemutathatta, hogyan oltana el egy lakástüzet.

 

A látogatás egyik legizgalmasabb része a próbariasztás volt. A váratlanul megszólaló zene hallatán a szolgálatban lévő tűzoltók pillanatok alatt lecsúsztak a csúszdán, majd felvették védőfelszereléseiket és indultak is, mintha igazi káresethez vonulnának. A bemutató végén a kis Rikó kiválaszthatott egy gépjárművet, amellyel őt és édesanyját hazavitték a tűzoltók. Menet közben Rikó szeme csillogott az örömtől, büszkén feszített a nagy piros autóban.

 

A tűzoltók azt remélik, hogy ezzel az élménnyel sikerült szebbé tenniünk Rikárdó napját, és hozzájárulnunk a gyermek mielőbbi gyógyulásához.

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi fényképeket tette közzé a kisfiú nagy napjáról:

 

 

 

 

 

 

Gyermeknapi kívánságot váltott valóra a rendőrség: lőfegyverekkel ismerkedett a 14 éves fiú - FOTÓK

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló