2024. június 24., Iván

Eger ügye

#egerplusz #mirkóczki ádám #eger termál #berényi tamás #éjszakai fürdőzés #egri programok #egri strand #beresnyák gyula

Filmek, élő zene és medencés lazulás: újra lesz éjszakai fürdőzés az egri strandon

Keller Richárd 2021.06.16. 17:13

A szervezők ígérete szerint a térségben egyedülálló eseményről van szó, a nyolcmillió forintos önkormányzati támogatást többek között filmvetítésekre, koncertekre, sportbemutatókra, színfestésre és lézershowra költik.

Június 18-ától ismét lehet éjszaka is fürdőzni az egri strandon hangzott el szerdán az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón az Egri Termálfürdőben.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere felidézte: a járványhelyzet utáni nyitáskor kísérleti jelleggel két alkalommal már letesztelték, mekkora az igény az éjszakai fürdőzésre Egerben, és azt tapasztalták, hogy nagyon népszerű a program.

Annyira vonzónak tűnik a látogatók számára, hogy ha a következő két és fél hónapban is  kedvezőek lesznek a látogatottsági számok, négy évszakos eseményé szeretnék kibővíteni – hangsúlyozta.

Mirkóczki minden egri szállásadót arra biztat, ajánlja vendégeinek a programsorozatot, mert szerinte a térségben rendhagyó eseménynek számít változatos elemeivel.

Berényi Tamás főszervező, az Agria Film Kft. ügyvezetője igazgatója elmondta, minden korosztályra gondoltak a programok kialakításakor: a családi animációs filmektől a koncerfilmeken át a hollywoodi sikerfilmekig mindenki megtalálhatja kedvencét. Kiemelte: péntekenként sportbemutatóval egészül ki a vetítés, a fürdőzők jóga-, aquafitness- és testúlyos edzést, valamint cheerleader showt is láthatnak.

Arról is beszélt: szombaton a zenés programoké lesz a főszerep, élőzenés koncertek és Dj-showk várják az érdeklődőket. A kínálatban mindenki megtalálja majd a saját izlésének megfelelő zenét, a repertoárban retrozenék és mai slágerek váltakoznak.

A változatos programokat a nyár végéig a strand melegvízű 4-es medencéjében lazulva lehet megnézni, ott állítják fel a színpadot és a kivetítőt.

A közeli élménymedencében az aktívabb programokra kerül sor, illetve júliusban és augusztusban ott lézershowban gyönyörködhetnek a vendégek, és a területet színekkel festik meg a szervezők.

 

Beresnyák Gyula, az Eger Termál Kft. ügyvezetője elmondta, este 7-től várják a fürdőzni vágyókat hajnal 1-ig pénteken és szombaton. Tájékoztatása szerint három jegy lesz forgalomba: a felnőttek szánt általános jegy 1990 forintba kerül, az egriek kedvezményes jegyet vásárolhatnak 1590 forintért, de aki már bent van a strandon a program kezdete előtt, egy 990 forintos kiegészítő jeggyel részt vehet az éjszakai fürdőzésben. Az összes említett jegyet jövő hétvégétől már online is meg lehet vásárolni.

 

Arra a kérdésünkre, hogy mire fordítják konkrétan az egri önkormányzat nyolc millió forintos támogatását, Berényi Tamás elmondta: a fellépők díját, a filmek jogdíjait, illetve a technikai felszerelést finanszírozzák ebből a forrásból.

 

További információkat IDE kattintva érhet el az eseményről.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló