2024. július 19., Emília

Eger ügye

#eger #önkormányzat #fidesz #ingatlan #almagyar #juhász ádám #eladás

A Fidesz képviselője bejelentkezett pár önkormányzati telekre az Almagyaron, pedig pártja ellenzi az eladást

2021.03.18. 16:07

Juhász Ádám az Egri Ügyeknek állítja, nem tett szándéknyilatkozatot, csak családja bővülése miatt élne a lehetőséggel, ha adódik.

Az Egri Ügyek is beszámolt nemrég arról, hogy Mirkóczki Ádám polgármester úgy döntött, az Almagyar-dombon 33, Eger területén pedig összesen 47 üresen álló önkormányzati ingatlan értékesítésének előkészítését kezdik meg. Ezek hasznosításával pedig teljesen beépülne az Almagyar-domb északkeleti oldala. A határozat értelmében azokat a telkeket értékesítenék, amelyek az önkormányzati feladatellátáshoz nem szükségesek, használaton kívül vannak és bérleményként alulhasznosítottak, továbbá a városi stratégiai fejlesztésekhez és azok tartalékképzéséhez szükségtelenek.

 

A koronavírus és a kormányzati adóelvonások miatt Eger költségvetésének minden fillér jól jön, első látásra nem tűnik ördögtől valónak az üres telkek eladása. Érdekes azonban, hogy bár az egri Fidesz az utóbbi másfél évben folyamatosan tiltakozott szinte minden önkormányzati ingatlaneladás ellen (például a végül nem értékesített Senator-Ház miatt is), azt állítva, hogy az önkormányzat el akarja herdálni Eger vagyonát, az Almagyar-eladások kapcsán egyelőre nem emelték fel a szavukat. Még a Fidesz-közel Eger Hírek is csak száraz tényként tárgyalta az ügyet. Értesüléseink szerint azonban a Fidesz-frakció ettől még hivatalosan nem támogatja ezeket az eladásokat sem.

Így viszont érdekes csavart ad a történetnek, hogy információink szerint a Fidesz egri önkormányzati képviselője, Juhász Ádám több belterületi, önkormányzati tulajdonban lévő, az Almagyar-dombon lévő telek kapcsán jelezte az önkormányzat felé, hogy amennyiben erre lehetőség nyílik, akkor saját célra megvásárolná ezeket az ingatlanokat.

Telefonon kerestük meg a borász-vállalkozóként is dolgozó Juhász Ádámot, aki elismerte, hogy valóban küldött egy informális, érdeklődő emailt az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportjának, állítása szerint az irodavezető ajánlására, amely azonban Juhász szerint nem volt szándéknyilatkozat a vásárlásra. A képviselő állítja, már tavaly is érdeklődött az érintett telkek iránt, mert bővült a családja, és jelenlegi lakásából, az Almagyaron lévő társasházból szeretne kertes házba költözni.

juhász ádám youtube egerhírek (2)
Juhász Ádám (Forrás: Youtube/Eger Hírek)

Amikor pedig olvasott az Almagyar-ingatlanok eladásáról, helyben élő magánemberként jelezni akarta az önkormányzat felé, hogy érdekelné bizonyos telkek megvásárlása, amennyiben az Almagyar-ingatlanokat egyenként, és nem egyben, tömbösítve értékesíti az önkormányzat, továbbá ismert lesz a vételáruk. A képviselő szerint azért is írta a levelet, mert ha a polgármester látja, hogy több érdeklődő is van a telkekre egyenként, vagyis azokért magasabb vételárat is kérhet az önkormányzat, akkor talán nem csomagban fogja eladni azokat.

 

Azt azonban a fideszes politikus leszögezte: az ő személyes érdeklődése ellenére a Fidesz-frakció továbbra is tiltakozik az Almagyaron lévő ingatlanok eladása ellen, mert Mirkóczki Ádám polgármester nem árulja el, hogy az eladásból származó bevételeket mire akarja fordítani.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló