2024. július 19., Emília

Eger ügye

#egerplusz #eger #múltidéző #gárdonyi géza színház

Időutazás Egerben: rá se ismernénk a Gárdonyi Géza Színház 19. századi elődjére, FOTÓK

2019.11.30. 00:00

Rengeteget változott a ma általunk ismert teátrum külseje 1884 és napjaink között. Régi képeslapok és fotók segítségével elevenítjük fel a múltat.

 

Pedro Lobo olvasónk válogatta saját, illetve nyilvános gyűjteményből az alábbi képeslapokat és fotókat, amelyek az 1800-as évek végétől napjainkig ölelik fel az egri Gárdonyi Géza Színház, pontosabban annak elődintézményeinek történetét.

 

 

Eger első színházi épülete, már a mai helyén (bal oldalt a Líceum épületének tornya látszik), 1884 és 1903 között még így nézett ki:

 

 

 

Ezután kőszínházat kapott Eger, amely így változott az évek során:

 

 

 

 

 

 

A második világháború után nagy váltás következett, az épület fokozatosan átalakult, átépítették 1961-64 között (lényegében új, modernebb épületet húztak fel), majd 1982-ben újabb felújítás következett. 

 

 

 

 

 

 

Heten pályáznak az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatói székére

Közismert egri színházi figura és fiatal tehetség is van köztük. Élénk az érdeklődés a Gárdonyi Géza Színház igazgatói posztja iránt, heten pályáznak a tisztségre - írta a Gárdonyi Színház Blog.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló