2024. április 23., Béla

Eger ügye

#eger #szilveszter #múltidéző

Jó tanácsok a múltból: ezt javasolták az Egerben és környékén szilveszterezőknek hat évtizeddel ezelőtt

2019.11.30. 00:00

A Heves Megyei Népújságban 1959 végén egy rövid cikk jelent meg arról, mire érdemes figyelni az óév búcsúztatásakor. Van, amit még ma is megszívlelhetünk.

Hatvanegy évvel ezelőtt, 1959 végén szintén csütörtökre esett december 31-e. Az azt megelőző napon, a Heves Megyei Népújság szerdai számában megjelent egy rövid írás, amelyben a szilveszterezőknek adtak tanácsokat. A cikk szerzője gondol a nőkre, gyerekekre és a dohányzókra is.

 

Már ebből a néhány sorból is nagyon jól látszik, mennyit változott a világ az elmúlt évtizedek során, hiszen ma már nemigen találhatunk az újságokban a dohányzást helyeslő cikket. De valószínűleg az se sokaknak jutna ma eszébe, hogy valaki egy házibuliban nekiállhat a leszakadt gombokat visszavarrni. Ugyanakkor vannak olyan tanácsok, amelyek nem vesztették érvényüket: például a dísztárgyakra érdemes odafigyelni, még az idei, legfeljebb tíz fős szilveszteri házibulik során is.

 

 

 

(Az indexképen egy 1950-es évek végi szilveszter – Fotó: Urbán Nándor / MTI)

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló