2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #ellenzék #márki-zay péter

"Több olyan városvezetőről tudunk, akiket a Fidesz meg tudott venni, le tudott kenyerezni"

Székely Zoárd 2021.05.12. 10:16

Márki-Zay Péter egyes ellenzéki polgármesterekre is utalt egy szerdai interjújában.

Több olyan városvezetőről tudunk, akiket a Fidesz meg tudott venni, le tudott kenyerezni

– ezt mondta Márki-Zay Péter a Telexnek adott nagyinterjújában. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje egyebek közt arról is beszélt, hogy a bizonytalan szavazóknak a mai pártkínálat még nem elég biztosíték arra, hogy igazi rendszerváltás legyen. Ezért szeretne ő egy új alternatívát képviselni.

 

Hódmezővásárhely polgármestere kitért arra is, hogy a helyi Fidesz legyőzése jó példát mutatott arra, hogy az összefogás alapja nem lehet a jobb- és baloldali választópolgárok elkülönítése.

mti_MZ
Fotó: MTI

Úgy véli, Karácsony Gergely az, aki még esélyes lehet Orbán Viktorral szemben, de hozzátette, ha a Demokratikus Koalíció miniszterelnök jelöltjét, Dobrev Klárát indítja az ellenzék, akkor mellette is kampányolni fog.

 

Arra a kérdésre, hogy tud olyan ellenzéki városvezetőkről, akiket korrumpált a Fidesz, Márki-Zay Péter így felelt:

A korrumpálás erős kifejezés, inkább azt mondanám, hogy a Fidesz rájátszik az ellenzéki városvezetők félelmeire. Például egy megyei jogú várost vezető kollégám elment egy kormányzati hivatalba, ahol a fejlesztési források elosztásáról egyeztettek. Azt mondták neki, két út van: vagy úgy csináljátok, mint Márki-Zay, és akkor egy fillért sem fogtok kapni, vagy nem támadjátok a kormányt, beálltok a sorba, és akkor majd csurran-cseppen valami

Korábban Márki-Zay már fogalmazott meg akkor érdekesnek hangzó kritikát Eger polgármesterével szemben, amikor állítólag azzal vádolta meg Mirkóczki Ádámot, hogy lepaktált a Fidesszel, amiért nem csatlakozott ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a Brüsszelből érkező támogatások 50 százalékát közvetlenül az önkormányzatok használhassák fel az Orbán-kormány helyett.

Sajnos minden ilyen esetben felmerül, hogy a Fidesz zsarolja az adott városvezetőt

– nyilatkozta akkor Márki-Zay Péter.

 

(Eger polgármestere ezt cáfolta, majd Mirkóczki Ádám nemrég nyilvánosan közölte, ő nem tekinti már az ellenzék részének magát.)

 

Erre a problémára most a telexes interjúban is felhívta a figyelmet, mivel több olyan esetről is tud, amikor az ellenzéki városvezető inkább „bedobja a törülközőt", mintsem veszélyeztetné az adott város állami támogatását.

Hasonló helyzetben, ha egymilliárdot ígérnek a településének, hogy ne támadja a Fideszt, akkor nehéz erre nemet mondani. Szerintem innen lehet megérteni, hogy az ellenzéki városokban többnyire miért nem volt komolyabb elszámoltatás

– foglalta össze Hódmezővásárhely polgármestere.

 

 

 

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló