2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#egerplusz #eger #felnémet #gólya #fiókák

Nicsak, ki kelepel? Túlszárnyalta a magyar családmodellt a felnémeti gólyapár – FOTÓK

Keller Richárd 2021.06.12. 12:29

Spoilerveszély: lassan készek lesznek a nagybetűs életre a fiókák.

Régóta várt pillanatot kaptunk lencsevégre, méghozzá a márciusban érkezett felnémeti gólyapár nászának "gyümölcseit": négy gyönyörű fiókát. Persze nem most születtek, hiszen a fiókák elég fejlettek már, fehér tollazatuk is kinőtt és aktívak a fészekben.

Bár lentről elég nehéz őket kiszúrni még, mert félénkek, az egyik fióka mégis igazi celebnek született, élénk médiaérdeklődésünkre nem a fészek aljába menekült, hanem egy "millió dolláros" mosolyt villantott, íme:

  

A szülők természetesen felváltva folyamatosan etetik őket, hogy szépen növekedjenek, mi épp ebédidőben kaptuk le őket.

Fotóinkon sajnos (vagy szerencsére) nem látszik, de egy vízisíkló lehetett a főfogás. A gólyák egyébként rajonganak a gilisztákért, szöcskékért, sáskákért, halakért, gyíkokért és békákért is. Örömmel tapasztaltuk azt is, hogy a bokros teendők és a családalapítás sem ölte meg a romantikát a gólyapárnál, két etetés között boldogan turbokéltak mint egy gerlepár.

 

A gólyapárok átlagosan három-négy utódot nevelnek, mindenesetre egy biztos: a felnémeti sztárpár túlszárnyalta a magyar családmodellt. A négy fióka várhatóan július végén, augusztus elején repül ki a fészekből.

 

Fotók: Keller Richárd

 

Tekintse meg a teljes fotógalériánkat:

#GALLERY_110#

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló