2024. július 19., Emília

Eger ügye

#önkormányzat #mirkóczki ádám #tv eger #scrob andrea

Újabb önkormányzati cégvezető adta be lemondását Mirkóczki Ádámnak

2021.04.14. 08:07

Az egri vagyonkezelő vezérének távozása után a polgármester újabb embere dobta be a törölközőt.

Alig egy évig maradt a posztján Eger önkormányzati tulajdonú médiacége, a TV Egert és az Egri Magazint is működtető Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Mirkóczki Ádám polgármester által tavaly kinevezett Scrob Andrea a Heol információi szerint a cég alulfinanszírozottsága miatt adta be lemondását. Legutóbb egyébként tavaly decemberben távozott két önkormányzati cégvezető, az egri vagyonkezelőt, az EVAT Zrt.-t vezető, tavaly májusban kinevezett Fodor András, valamint az Egri Városfejlesztési Kft.-t vezető Tömör-Tones Zsolt. Tavaly májusban Mirkóczki Ádám, élve a kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt érvényben lévő felhatalmazásával, összesen kilenc városi cég élére nevezett ki új vezetőt.

 

– Valóban távozom az ügyvezetői posztról, azonban felmondásomat indoklás nélkül nyújtottam be, a döntésem ugyanis magánjellegű – közölte Scrob Andrea, aki a hírportálnak elmondta, március közepén nyújtotta be felmondását, s még egy hónapig vezeti a céget.

scrob andrea

A közelmúltban arról szóltak a hírek, hogy az EVAT ingyen adott Scrob Andreának felújított lakást és az is, hogy családjának is köze van a városi médiacéghez.

 

– Egy felújított lakást bérlek, amelynek a havi lakbére 88 ezer 900 forint. Természetesen a rezsiköltségek is engem terhelnek. Felújítottként vettem bérbe, a munkálatokról semmit sem tudok, felújítottként láttam, és írtam alá a szerződést. Tudomásom szerint annyit fizetek, és annyira tudtam beleszólni a renoválásba is, mint a szomszédom. Én nagyon sokat dolgoztam azért, hogy a TV Eger színvonala emelkedjen. Budapestről költöztem Egerbe, az első fél évben a gyakran napi tizenkét órát meghaladó munka mellett nem tudtam ingázni. A párom és a fiam a fővárosban maradt. A nyári szabadságolások alkalmával tavaly a TV Egernek három napig segítségre volt szüksége, és a párom – aki operatőr – meglátogatott és kisegített bennünket. Soha, semmilyen formában nem kapott díjazást a Média Egertől, és nem is fogadott volna el. Édesapám pedig nyugdíjas építész, semmiféle ráhatása sincs a munkámra – szögezte le az ügyvezető, aki hangsúlyozta, köszöni, hogy a Média Eger vezetője lehetett, s igyekezett szaktudása legjavával meghálálni Egernek a bizalmat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló