2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#egerplusz #eger #beruházás #parkoló ház #kertész út

Az utolsó simításokat végzik Eger új parkolóházán, nagyon úgy tűnik, tényleg közel már az átadás – FOTÓK

Keller Richárd 2021.06.06. 16:07

Ha nem vigyáznak, így nyáron szalagátvágás lesz.

Az első híradások még arról szóltak, hogy idén áprilisban elkészül Eger új parkolóháza, amely építéséről folyamatosan beszámoltunk, legutóbb épp áprilisban jártunk a helyszínen. Ekkor meg is kérdeztük az egri önkormányzattól, mikorra várható a Bitskey Aladár Uszoda szomszédságában található parkolóház, amelyet a jövőbeli Nemzeti Úszó és Vízilabda Központhoz kapcsolódva húztak fel. Akkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a vállalkozónak május végéig kell műszakilag kész állapotban átadni a parkolóházat, ezután indulhat el egy 30 napos műszaki átadás-átvételi procedúra, majd pedig a használatbavételi engedélyeztetési eljárás.

Vasárnap ismét a helyszínen jártunk és a friss fotóink alapján úgy tűnik, már tényleg az utolsó simításokat végzik a Kertész utcai új parkolóháznál, amely egy 1,4 milliárd forintos beruházás. A parkolóház körüli terep rendezése is folyamatban van, padokat helyeztek ki és fákat ültettek, a gyepesítés még hiányzik.

Megpróbáltunk belesni a kulisszák mögé is, azaz magába parkolóházba. A 2000 négyzetméter alapterületű épület teljesen akadálymentesített, hat-hat családi, illetve hat darab elektromos autó töltésére szolgáló parkolóhellyel, ebből egy 50 kilowattos gyorstöltővel felszerelve. Fotóink tanúsága szerint már belül is alakul a helyzet: a parkolóhelyek jelei felfestve, jelzőtáblák kihelyezve.

Egy fura dolgot tapasztaltunk azért, a külső kijelző mindössze csak 123 parkolóhelyet jelzett a beígért 253 helyett, de mivel még nem történt meg az átadás, elképzelhető, hogy ez csak egy tesztüzemmód.

A pontos átadás időpontját még nem hozta nyilvánosságra az önkormányzat, de fotóink tanúsága szerint hamarosan birtokba vehetik az autósok a két lépcsőházzal és két lifttel rendelkező parkolóházat.

 

Fotók: Keller Richárd

 

Mutatunk még fotókat a parkolóházról: 

#GALLERY_107#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló