2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#időjárás

A napsütés felé billen a mérleg nyelve

Nagy Donát 2021.05.29. 17:18

Lassan észhez tér az időjárás.

Szombat este az ország nagy részén csökken a felhőzet, ezzel együtt pedig megszűnnek a záporok, zivatarok – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Főként északkeleten azonban maradnak felhős körzetek, és ott néhol gyenge zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra 3 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Vasárnap a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több helyen – legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon – záporral, zivatarral. A gomolyfelhők északkeleten jobban összeállhatnak, és ott akár tartósabban is eshet. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék, illetve erős vagy viharos szél kísérheti.

clouds-2329680_1280
Fotó: Pixabay

 

Az északias szél megélénkül, főként a Dunántúl nyugati részén, továbbá északkeleten meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 20 fok között várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló