2024. július 19., Emília

Környék ügye

#turizmus #tisza-tó #tiszafüred

Tavaly a járvány ellenére is nőtt a Tisza-tó forgalma, és idén újfent jó szezonra számítanak

Barna Benedek 2021.05.19. 16:44

Sokan terveznek tóparti nyaralást itthon, így a belföldi turizmus felértékelődésével sokat nyerhet az ország legnagyobb mesterséges tava is.

Jó szezonban bíznak a Tisza-tónál. Tavaly a világjárvány ellenére is nőtt a vendégéjszakák száma az ország legjobban fejlődő idegenforgalmi térségében – számolt be a Hír TV.

 

Az előző évben teljessé vált a kerékpáros kör a tó körül, amellett több szálláshely és szolgáltatás újult meg. A Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred teljesen megújult főtérrel várja a látogatókat, emellett a szabadstrandjuk is megszépült tavaly nyár óta.

A járványt megelőző évben 135 ezer vendégéjszakája volt Tiszafürednek, 2020-ban a járvány évében pedig egy kicsi növekedést mutatott, 137 ezer vendégéjszakáról beszélünk, tehát a pandémia nem tudta megtörni a Tisza-tónál a turizmust, és Tiszafüreden sem

– nyilatkozta a tévének Ujvári Imre, a település polgármestere.

 

Abádszalókon szintén megújult a tavaly több tízezer vendéget vonzó strand, és az idegenforgalmi fejlesztések a hamarosan kezdődő szezon alatt is folytatódni fognak a tónál. Kiskörénél jelenleg egy rafting pálya kiépítése zajlik, Tiszafüreden pedig egy új ökoturisztikai látogatóközponton dolgoznak.

 

A járvány miatt idén is felértékelődik a belföldi turizmus, ráadásul a Danubius Hotels és az Opinio piackutató nemrég készült, reprezentatív felmérése szerint a nyaralást tervezők legjobban egy tóparti pihenésre, egy új város felfedezésére és egy étteremre vágynak. A vendéglátásban történt nyitás nagy nyertesei tehát várhatóan a hazai tavak lesznek.

 

(Indexfotó: Czeglédi Csaba / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló