2023. december 1., Elza

Mindenki ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #játszótér #szerencsejáték zrt. #akadálymentesítés

Átalakul az egri Érsekkert játszótere: bővítik és akadálymentesítik

2021.03.23. 15:14

A fejlesztés célja, hogy a fogyatékossággal élő gyerekek is a többiekkel együtt játszhassanak.

"A Szerencsejáték Zrt. egy un. befogadó játszótér építését kezdeményezte “A játék összeköt!” program keretében Eger Megyei Jogú Város területén" – olvasható egy friss polgármesteri határozat bevezetőjében, amelyet az Egri Napok Blog szúrt ki.

 

Mint írják, a Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási programja keretébeneddig már 13 játszóteret épített Magyarországon, idén pedig várhatóan 5 újabb létesül, és a 2021-ben sorra kerülő városok között Eger is szerepel, konkrétan az érsekkerti játszótér átalakításával.

 

"A helyszínt a Városgondozás-sal közösen jelölte meg az önkormányzat, részben amiatt, mert így már adottak olyan infrastrukturális elemek, melyeket egy új helyszínen még ki kellene építenie a városnak. A játszótér kialakítását, vagy jelen esetben átalakítását a Szerencsejáték Zrt. finanszírozza, elkészülte után pedig közérdekű kötelezettségvállalás jogcímén ruházza át az önkormányzatra" – írja a határozatot szemléző egrinapok.hu.

 

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható leírás szerint "A játék összeköt!" program keretében olyan, különleges, úgynevezett inkluzív, azaz befogadó játszóterek valósulnak meg országszerte az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont, továbbá a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete szakmai közreműködésével, amelyeken a fogyatékossággal élő gyermekek ép fejlődésű társaikkal együtt, közösen tudnak játszani.

Az együtt játszás és a hozzáférhető játékélmény lehetőségét a megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal és megközelítési felülettel elhelyezett játékok, valamint az akadálymentes közlekedési pontok biztosítják nem csupán az ép, de valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek számára is. A közös élményeknek pedig óriási hatásuk lehet abban, hogy a gyerekekben egész életükre elfogadó, együttműködő attitűd alakuljon ki egymás és fogyatékossággal élő társaik iránt is. A program mottója így tehát jóval több, mint csupán egy-egy jól csengő frázis: „Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!”

– fogalmaznak.

játszótér-szerencsjáték-zrt
A program keretében épült soproni játszótér (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló