2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#oktatás #egyetem #diploma #nyelvvizsga

HÖOK: Függesszék fel a diplomaátvételhez szükséges nyelvvizsga-követelményt!

Székely Zoárd 2021.06.22. 07:53

Július 8-ig lehet pótolni a mesterképzéshez szükséges dokumentumokat.

Függesszék fel a diplomaátvételhez szükséges nyelvvizsga-követelményt az augusztus 31-éig záróvizsgázók számára, beleértve az idei tanév keresztfélévében végzett hallgatókat is – ezt kéri a kormánytól a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

 

A közlemény szerint a HÖOK vezetősége hétfőn Schanda Tamással, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkárával, valamint Rácz Zsófiával, fiatalokért felelős - a családokért felelős tárca nélküli minisztert segítő - helyettes államtitkárral és Hankó Balázzsal, az ITM felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral személyesen egyeztetett.

A döntés sürgősségét indokolja, hogy azon hallgatók, akik szeretnének mesterszakon továbbtanulni, július 8-áig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat a felvi.hu rendszerében

– írták.

 

A hallgatói érdekképviselet szerint a nyelvvizsga-követelmény idei elengedése akár 20-25 ezer olyan fiatal számára biztosítaná a diplomaátvételt, akik szakmai tudásukról a záróvizsgákon már tanúbizonyságot tettek. Közöttük - mint kiemelték - jelentős arányban vannak pedagógusok, egészségügyi- és agrárszakemberek,

akikre jelenleg nagy szüksége lenne a magyar társadalomnak, az oktatási rendszernek és a gazdaságnak.

A HÖOK felhívta figyelmet, hogy a járványidőszak az egyetemisták számára is soha nem látott kihívásokat jelentett. Az online tanórák mellett távolléti formában kellett vizsgázniuk, emellett jelenléti nyelvoktatásban sem tudtak részt venni lassan másfél éve.

Sokan azért nem tudtak nyelvvizsgát szerezni, mert a vizsgaidőpontokat a korlátozások miatt le kellett mondani

– sorolta az érdekképviselet.

 

Frissítés: az ATV beszámolója szerint Novák Katalin családügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nyelvvizsga-amnesztiát fognak javasolni a szerdai kormányülésen.

 

Címlapfotó: MTI/Ujvári Sándor

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló