2024. július 19., Emília

Mindenki ügye

#zöldfül #támogatás #pénz #villanyautó #elektromos autó

Ma lehet lecsapni az ingyen pénzre a villanyautósoknak

Nagy Donát 2021.06.14. 08:23

Mától lehet pályázni az állami támogatásra elektromos autóhoz, nagyon hamar kimerülhet az erre szánt 3 milliárd forint.

Noha már jó ideje növekedésben van az elektromos autók hazai eladása, a hagyományos meghajtású autókhoz képest magas áruk még gátat vet gyors elterjedésük elé – írja az azenpenzem.hu

 

4e14e42026d2882b276cd65ddd00f94dx

 

A cikk szerint az elektromos autók megvásárlását ösztönző állami támogatás némileg meggyorsíthatja a villanyautók piaci térnyerését. A tavalyi pályázatra az autókereskedők is reagáltak, egymás után hirdették meg az árengedményeket, igyekezve az árakat a támogatásban meghatározott keretekbe szorítani, hogy az minél több modellre igénybe vehető legyen. Így akik elszánták magukat a vásárlásra, voltaképpen kétszeresen is jól járhattak: bár egy villanyautó megvételéhez még így is jókora összeget kellett nekik is kifizetni.

Az elektromos autók idei vásárlási támogatására ma reggel 8-tól lehet pályázni.

A május 17-én megjelent, itt elérhető pályázati kiírás szerint a támogatást magánszemélyek, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek, illetve személygépkocsis személyszállítással és taxis személyszállítással foglalkozó egyéni vállalkozók és cégek kaphatják meg. Az idén mintegy 1200-2000 kedvezően elbírált támogatási kérelemre számítanak.

A pályázati keret összesen 3 milliárd forint.

A támogatás sávosan érhető el: a lakosság ötszemélyes autóra 12 millió forint vételárig annak maximum 50 százalékát, de legfeljebb 2,5 millió forintot, 12 és 15 millió forint közötti autóra maximum 1,5 millió forintot kaphat. Hétszemélyes autóra 14 millió forintig kapható az ár maximum 50 százaléka, de legfeljebb 2,5 millió forint, 14 és 17 millió forint közöttire pedig maximum 1,5 millió forint.

 

Azt írják, hogy a nagycsaládosok a 7-9 üléses autókhoz a kapható 2,5 milliós támogatást összevonhatják az elektromos autók kedvezményével. Így akár 5 millió forintos támogatást is kaphatnak a jármű 14 millió forintos listaáráig. Így a támogatásokat összevonva, a legmagasabb támogatási összeget igénybe véve 9 millióért juthatnak hozzá az autóhoz.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló