2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #védőoltás #pfizer

Már nem kell a vakcinával takarékoskodni, újra három hét után következhet a Pfizer második oltása

Barna Benedek 2021.06.18. 15:40

Eddig azért kellett odafigyelni az oltóanyagok beosztására, hogy minél előbb minél többen megkaphassák az első dózist.

Péntektől ismét 3 hetes különbséggel kell beadni a Pfizer második oltását – idézi az MTI a koronavirus.gov.hu-n pénteken megjelent közleményt, amely szerint az ezzel kapcsolatos szakmai protokollt minden, az oltásban részt vevő egészségügyi szolgáltató megkapja.

 

A kormányzati portál felidézte: a járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs a harmadik hullám kezdetén rendelte el, hogy a Pfizer-vakcinát az akkor aktuális alkalmazási előirat szerinti 21 nap helyett 35 napos különbséggel adják be annak érdekében, hogy az akkor még korlátozott mennyiségben érkező vakcinákból minél előbb minél többen megkapják az első oltásukat.

DMARC20210615007

"Miután a tömeges oltási szakasz már véget ért, és vakcinabőség van Magyarországon, a továbbiakban már nem szükséges ezt a protokollt fenntartani" – fogalmaztak. Ezért akik ezután kapják meg a Pfizer-vakcinából az első oltásukat, ismét 3 hét különbséggel számíthatnak a második oltásra. Akik már korábban megkapták az első oltásukat és már időpontot is kaptak a második oltásra, azok számára nincs változás – közölték.

 

Kitértek arra is, hogy a Pfizer-vakcinából heti rendszerességgel érkezik szállítmány, így a www.eeszt.gov.hu online időpontfoglalóban folyamatosan lehet Pfizer-oltást foglalni. Emellett a háziorvosok is kapnak Pfizert, ha ezt az igényüket a megyei oltási munkacsoport felé jelzik. Jelenleg kizárólag ezt a vakcinát lehet alkalmazni a 12-18 éves korosztály oltására – írták a kormányzati oldalon.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló