2024. május 23., Dezső

Mindenki ügye

#koronavírus #vakcina #oltóanyag #igazolás #app #digitális

Még programozgatják a védettségi appot

Nagy Donát 2021.06.19. 09:07

A plasztik oltási kártyákról hiányzik a vakcina fajtája, de a digitálisra már felkerül. Ezt június 15-re ígérték, de lassan halad a munka.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter korában azt mondta, a digitális védettségi igazolvány június 15-ig megújul, és tartalmazni fogja a vakcina típusát és mindkét oltás beadásának dátumát is. Erre azért van szükség, mert az egyes országok megkülönböztetik a koronavírus-vakcinákat, és jellemzően csak az EU-s engedéllyel rendelkezőket fogadják el. A kínai és orosz oltóanyagnak egyelőre nincs ilyene.

 

A kormány sokszor méltatta a magyar oltási igazolványt, ám egy fontos dolgot elfelejtettek rá felírni: a kapott oltás fajtáját. Így most újra megpróbálkoznak egy igazolás létrehozásával, de a korábban ígért határidőt már biztosan nem tudják tartani.

 

 

Az RTL Klub Híradója szerint a digitális igazolvány, amit a telefonunkra kell majd letölteni alkalmas lesz arra, hogy kiváltsa az európai uniós vakcinaútlevelet. Az app várhatóan június 30-án frissül a szükséges információkkal.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló