2024. július 19., Emília

Mindenki ügye

#kormány #eger #önkormányzat #építkezés #semjén zsolt

Migránsokra hivatkozva mondaná meg a Fidesz-KDNP, hogy Egerben hol és mi épülhet

2021.03.14. 17:50

Ha átmegy a törvényjavaslat, az Orbán-kormány rendeletben dönthetné el, hogy egy adott terület beépíthető-e a városban és mivel, anélkül, hogy ebbe beleszólhatna az önkormányzat.

Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet esetén a Kormány rendeletben meghatározhatja az érintett építési övezet és építési telek vonatkozásában a településrendezési és építési követelményeket. A területileg érintett települési önkormányzat – a fővárosban a fővárosi vagy a kerületi önkormányzat – hatályban lévő településterveinek a Kormány rendeletében meghatározott szabályokkal ellentétes szabályai nem alkalmazhatóak.

 

- így szól annak a törvényjavaslatnak a részlete, amit szerda késő este nyújtott be az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes - vette észre a nyugat.hu.

csebox új

A cikk szerint a törvényjavaslat lényegében azt tenné lehetővé a kormányzat számára, hogy az önkormányzat akaratával szembe menve átminősítsen területeket, akár zöldterületeken is beruházásokat valósíthasson meg. Illetve megvonná azt a jogot az önkormányzatoktól, hogy saját területükön meghatározzák a rendezési tervet, és ezen belül az építési szabályokat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló