2024. június 22., Paulina

Mindenki ügye

#facebook #per #komment

Nem kapott büntetést a kommentelő, aki f@sznak nevezte az alpolgármestert

ugytudjuk.hu 2021.01.18. 17:27

A férfit a másodfokon eljáró bíróság felmentette, a politikus pedig nem fellebbezett.

Még decemberben tartotta a Szombathelyi Törvényszék azt a másodfokú eljárást, ahol azt tárgyalta, hogy követett-e el bűncselekményt az a Facebook-felhasználó, aki azt írta egy kommentben Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) győri alpolgármesterről, hogy: "Hagyjad, ez egy fasz."

 

A bíróság elsőfokú ítéletében 3 év próbára bocsájtotta a férfit. A másodfokú bíróság aztán bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat.

 

Radnóti a tárgyalás alatt azt mondta, hogy már korábban is írt róla kritizáló kommenteket a férfi. Korábban "szarházinak" nevezte, már akkor gondolkodott, hogy perre viszi a dolgot, de az utolsó csepp végül a faszozás volt.

 

radnoti-akos-gyor
Radnóti Ákos (Fotó: gyorplusz.hu)

 

A bíróság elmondta, hogy Radnótit, mint politikust érte a kritika, ez pedig belefér abba, hogy valaki véleményt nyilvánítson egy közügyekben eljáró közéleti szereplőről. 

 

A bírósági ítélet kihirdetése után a vádlott tudomásul vette azt, míg Randóti 3 nap gondolkodási időt kért. Az Úgytudjuk kereste Radnóti alpolgármestert, hogy végül hogyan döntött, de válasz nem érkezett. A portál a bíróságtól tudta meg, hogy a határidő lejártáig Radnóti nem jelezte, hogy fellebbezne, így az ítélet jogerőssé vált.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló