2024. július 19., Emília

Mindenki ügye

#kormány #önkormányzat #oltás #ungár péter #lmp #szombathely

Nem vette fel a kormánymegbízott a telefont a polgármesternek sem, most kiderül az oka

ugytudjuk.hu 2021.03.16. 13:00

Közérdekű adatigényléssel próbálják megtudni, miért nem ért rá Harangozó Bertalan, hogy tárgyaljon az oltópontok kialakításáról az ellenzéki önkormányzattal. Ilyenkor ugyanis nem sürgős az "oltakozás".

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselőjének Facebook-bejegyzésében tette közzé azt a nyílt levelét, illetve közérdekű adatkérését, amellyel annak próbál meg utánajárni: miért nem volt hajlandó a Vas megyei kormánymegbízott, Harangozó Bertalan még a telefont sem felvenni Nemény András szombathelyi polgármesternek, emiatt az ellenzéki vezetésű Szombathelyen nem sikerült megnyitni az önkormányzat által létrehozott oltópontokat. Pedig az oltópontok kialakítása mellett kiálltak a szombathelyi háziorvosok is, és lehetővé vált volna a gyors, tömeges oltás a városban.

 

"Az országban egyedülálló módon szervezte volna meg a háziorvosok által történő tömeges oltást a Nemény András polgármester által vezetett szombathelyi önkormányzat. Csakhogy most úgy néz ki, hogy hiába dolgozták ki a rendszert,  hogy minél több szombathelyi, minél gyorsabban be legyen oltva, a kormányhivatal egyszerűen nem kíván engedélyt adni az oltópont használatba vételére. Teszi mindezt úgy, hogy Harangozó Bertalan kormánymegbízott nem veszi fel a telefont a polgármesternek." - írta Ungár Péter.

ungár péter
Ungár Péter

Az LMP-s parlamenti képviselő úgy fogalmazott, mivel Harangozó Bertalan fizetését az adófizetők állják, közérdekű adatigényléssel fordult a Vas Megyei Kormányhivatalhoz, hogy kiderüljön mi volt az a halaszthatatlan közfeladat, ami miatt Harangozó Bertalan nem tudta fölvenni a telefont.

 

(Leadkép: Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Forrás: Youtube)

 

via ugytudjuk.hu

 

(Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló