2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#járvány #sport #járványügyi intézkedés #olimpia #korlátozások #labdarúgó-világbajnokság

Sportesemények a járvány árnyékában: a foci-vb-n csak oltottak szurkolhatnak, az olimpián korlátozzák a nézőszámot

Barna Benedek 2021.06.21. 13:06

Tokióban legfeljebb tízezer japánt engednek be.

Korlátozott számban ugyan, de lehetnek japán nézők a tokiói olimpia versenyein. A szervezők hétfői közlése szerint az adott helyszín befogadóképességének legfeljebb ötven százalékát lehet megtölteni szurkolókkal, a maximális létszám tízezer ember lehet. A házigazdák a koronavírus-járvány ellenére biztonságos lebonyolítást ígérnek – számolt be az MTI.

 

Az már korábban eldőlt, hogy külöföldi nézők nem lesznek Tokióban, majd arról is döntöttek, hogy önkénteseket sem fogadnak más országokból. A japán szurkolók beengedéséről azonban júniusra halasztották az aktuális járványhelyzethez igazított döntést.

 

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a járvány miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor.

 

A jövő évi, katari labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban szintén korlátozást jelentettek be: az MTI közlése szerint vasárnap döntött úgy az arab ország kormánya, hogy csak beoltott szurkolók lehetnek a nézőtéren a mérkőzéseken.

 

Katar miniszterelnöke azt mondta, igyekeznek egymillió adag oltóanyagot biztosítani azoknak a szurkolóknak, akik szeretnének a helyszínen szurkolni, de hazájukban nem kapták meg a vakcinát. Hozzátette, a döntéssel elsősorban az állampolgáraik egészségét szeretnék megvédeni.

 

Indexfotó: Athit Perawongmetha / Reuters

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló