2024. július 19., Emília

Mindenki ügye

#koronavírus #vádemelés #gődény györgy #vírustagadás

Rémhírterjesztés miatt vádat emeltek Gődény György ellen

Székely Zoárd 2021.06.21. 10:58

Akár 5 év felfüggesztett börtönre is ítélhetik a járványszkeptikus gyógyszerészt.

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat Gődény György ellen a Nyíregyházi Járási Ügyészség – tudta meg a 24.hu.

 

A vádirat lényege szerint Gődény tavaly november 25-én a déli órákban „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, ami felkerült a róla elnevezett egyéb közösségi média oldalára is.

 

A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte.

A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról pedig azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

Az ügyészség szerint Gődény szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek. Célját pedig elérte, ugyanis az internetes oldalán nagyszámban szóltak hozzá írásához az azt olvasók, s a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, amit több százan meg is osztottak.

 

A gyógyszerészt a különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztéssel vádolják, mely bűncselekményért a törvény szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje Gődényt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló