2024. július 13., Jenő

Riasztó

#eger #lopás #rendőrautó #drogos

Bement a rendőrség egri garázsába és simán elkötött egy rendőrautót a bedrogozott férfi

Barna Benedek 2021.06.04. 13:56

Halmajugrán kapták el.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája pénteken elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki június 2-án a késő délutáni órákban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán lévő garázsába bement és onnét egy ott parkoló megkülönböztető jelzés nélküli szolgálati gépkocsival jogosultság és engedély nélkül elhajtott – tájékoztatta portálunkat Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

 

A férfi a járművel menekülni kezdett, a rendőrök azonnal üldözni kezdték és fél órán belül Halmajugra belterületén állították meg. Az elfogása után alkalmazott gyorsteszt kábító hatású szer jelenlétét mutatta ki. Az üldözés során a gyanúsított több alkalommal a sebességkorlátot jóval túllépve haladt, ezen túl több közlekedési szabályszegés gyanúja is felmerült.

 

A rendőrség közlése szerint az elkövető S. Attila 29 éves karácsondi lakos, ellene jelenleg jármű önkényes elvételének bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt folytatnak nyomozást.

 

Letartóztatását a bíróság azért rendelte el a nyomozó hatóság indítványára, mert úgy ítélték meg, hogy a gyanúsított esetében tartani lehet attól, hogy a büntetőeljárás során a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené. A letartóztatást egy hónapra rendelte el a bíróság.

 

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és kirendelt védője azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben – enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása iránt –, ami így nem vált véglegessé.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló