2024. július 13., Jenő

Riasztó

#eger #lopás #vádemelés #tolvaj

Bicikli, labda, gyógyszer, mobil: nem válogatnak Egerben a besurranó tolvajok

Barna Benedek 2021.06.07. 14:35

Mindig zárni kell az ajtókat és kapukat, hogy ne adjunk esélyt a lopásra!

Az Egri Járási Ügyészség három ügyben is olyan elkövetőkkel szemben nyújtott be vádiratot, akik lépcsőházakba, gépjárművekbe mentek, hatoltak be jogtalanul úgy, hogy kihasználták a nyitva maradt ajtók kínálta lehetőségeket – tájékoztatta portálunkat hétfőn Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Az Egri Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a kerecsendi férfi ellen, aki munkahely és jövedelem hiányában 2020. április és május hónapjaiban több egri társasház lépcsőházából tulajdonított el különböző tárgyakat, így például bicikliket vagy éppen focilabdát. A vádlott egy alkalommal a közterületen parkoló futár céges autójába kukkantott be, majd a vezető fülkéből ellopott egy napszemüveget és egy mobiltelefontöltőt. Az ügyészség mértékes indítványt tett az ügyben, mely szerint amennyiben a büntetett előéletű vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról a bíróság vele szemben 2 év 4 hónap szabadságvesztés szabjon ki és 3 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

A vádhatóság által szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt benyújtott vádirat szerint egy 44 éves többszörösen büntetett férfi 2019 tavaszán Egerben azt használta ki, hogy a sértettek a családi házuk ajtaját nem zárták kulcsra, így az ingatlanokba bejutva onnan értékkel bíró dolgokat, például gyógyszereket és fehérneműt is eltulajdonított. Az ügyészség itt is mértékes indítványt tett, mely jelen esetben 2 év szabadságvesztésre és ugyanennyi tartamú közügyektől eltiltásra irányult.

 

Az Egri Járási Ügyészség a harmadik ügyben többek között szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a párossal szemben, akik együtt, de külön-külön is több sértett értékeit tulajdonították el a megyeszékhelyen, főleg 2020 májusában. A vádlottak ezekben az esetekben is főleg nyitva maradt ingatlanokba surrantak be és loptak el cipőt, létrát, vagy mobiltelefont. Egy alkalommal arra vetemedtek, hogy a buszpályaudvaron alvó sértett mobiltelefonját emelték el, ezzel a vádirat szerint megvalósítva a kifosztás bűntettét.

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló