2024. július 19., Emília

Riasztó

#lopás #tarnabod #kékfény #flex #sarokcsiszoló

Rossz üzlet: harmadát se kapták meg a lopott cucc értékének a tarnabodi flextolvajok

Nagy Donát 2021.06.14. 10:43

Ellopták, majd eladták őket, de hát mire elég manapság rongyos 50 ezer forint.

Bíróság elé állította a Hevesi Járási Ügyészség azokat az élettársakat, akik május utolsó napjaiban loptak el kézi szerszámokat Tarnabodon.

Az ügyészség minden akkor kezdődött, amikor a pár 28 éves női tagja a község belterületén járkált, amikor észrevette, hogy egy épülő lakóháznak nyitva maradt az ablaka.

A vádlott benyomta a bukóra állított nyílászárót, bemászott az épületbe és onnan eltulajdonított két sarokcsiszolót, összesen 170.000 forint értékben. A gépeket ezután hazavitte, majd rábízta az élettársára azzal, hogy sürgősen adja el azokat.

angle-grinder-3304509_1280
Fotó: Pixabay (Képünk illusztráció)

A férfi – bár tudta, hogy lopott dolgokról van szó – eleget tett a kérésnek, és 50.000 forintért értékesítette a műszaki cikkeket a faluban. A kapott pénzt a két elkövető néhány nap alatt felélte.

 

A járási ügyészség a nőt kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, míg párját jelentős értéket meg nem haladó pénzmosás bűntettével vádolta.

 

A járásbíróság a soron kívül megtartott tárgyaláson az asszonyt kilenc hónap, egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, a büntetett előéletű férfival szemben pedig két év börtönt és két év közügyektől eltiltást szabott ki, továbbá elrendelte a korábbi, egy éves felfüggesztett börtönbüntetésének a végrehajtását is.

 

A döntés ellen a férfi fellebbezéssel élt, így a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte őt, ami azzal jár, hogy a másodfokú, jogerős döntés meghozataláig nem hagyhatja el az otthonát, és a kényszerintézkedés ideje alatt nyomkövetőt kell viselnie a lábán.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló