2024. július 13., Jenő

Riasztó

#heves megye #zebra #közlekedés #rendőrségi akció

Heves megyei zebráknál is akcióztak a rendőrök: így vizsgáztak a gyalogosok és a sofőrök

Barna Benedek 2021.05.18. 16:30

Íme, a háromnapos baleset-megelőzési ellenőrzés eredményei!

A rendőrség a május 11. és 13. közötti időszakra hirdette meg a "Zebra terv" elnevezésű baleset-megelőzési ellenőrzését a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára fókuszálva.

 

A police.hu közlése szerint az országos akcióban közel 1200 rendőr vett részt 136 testkamerával és 562 járművel, több mint 1000 helyszínen.

 

A sofőrök esetében 2205 fő miatt történt rendőri intézkedés: 564 emberrel szemben közigazgatási, 1099 személlyel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki, rajtuk kívül a járőrök 412 járművezetőt figyelmeztetésben részesítették, 130 alkalommal azonban feljelentést tettek. 1176 gyalogos miatt is intézkedniük kellett, közülük 244 főt helyszíni bírsággal sújtottak, 907 főt figyelmezttek és 25 személyt feljelentettek.

 

Szűkebb hazánkban is akcióztak a rendőrök, a heol.hu a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva azt írta, a térségben 38 egyenruhás ellenőrzött, kilenc kamerával és 22 járművel, 39 helyszínen.

A megyében 47 sofőr miatt intézkedtek: négyükkel szemben közigazgatási, 31 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, emellett hat felelőtlen járművezetőt figyelmeztetésben részesítették, további hatot pedig feljelentettek. Gyalogosok miatt 75 intézkedés volt: 24 gyalogost embert helyszíni bírsággal sújtottak, míg 51 főt figyelmeztettek.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője felhívta a figyelmet arra is, hogy fontos újra- és újra ismételni: a járművezetők a gyalogátkelőhelyeken szabályosan áthaladó gyalogosokkal szemben elsőbbségadásra kötelezettek, de a gyalogosoknak is be kell tartaniuk a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat.

 

Tehát az autósoknak fokozottabb figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteni az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet. A gyalogosoknak pedig körül kell nézniük, mielőtt az úttestre lépnek, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e. Hozzátette: tilos jelzésen, illetve tiltott helyen pedig akkor sem szabad áthaladniuk a gyalogosoknak, ha úgy állapítják meg, hogy biztonságos lenne az áthaladás.

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló