2024. április 23., Béla

Vélemény

Így szállt ma Orojánba az egri Fidelitas bátorsága - VIDEÓ

Kondor András 2019.11.30. 00:00

Az Eger Hírek propagandagyárosa lett a helyi Fidelitas elnöke. Molnár Tibor csütörtökön bemutatta, hogyan is képzeli el a kormánypárt utánpótlása a politizálást Egerben.

 

Nagy események utáni tettvágyszag terjeng az egri Fidelitas körül; a közelmúltban új elnököt kapott a helyi szervezet, a nemes feladat ezentúl Molnár Tiborra vár. Molnár Tiborról annyit mindenképp érdemes tudni, hogy az Eger Hírek újságírója (volt?), nem sokkal ezelőttig néhány hónapon át a főszerkesztője is volt. Hogy most még ír-e cikkeket (például Árvai Jenő név alatt), szerkeszt-e, arról fogalmunk sincs. De arról van, hogy Molnár Tibor volt az, aki az egri önkormányzati választási kampányban a legelvakultabb kormánypárti agymenésekről is mikrofonállványként volt képes beszámolni, és ezeken felül sorra gyártotta a hazugságokon és a propagandaszédítéseken alapuló szöveges tartalmakat. Az egri ellenzék szempontjából áldásosnak volt mondható a tevékenysége, hiszen, bár nem ez volt a szándéka, de ezekkel az olykor orbitális túlkapásokkal nem csak magából, hanem a Fideszből is hülyét csinált.

 

Ismerős szófordulatok

 

Nos, a nagy hír, hogy Molnár Tibor felcsapott egri Fidelitas-elnöknek, és már túl is van az első nyilvános szereplésén. A Fidesz ifjúsági pártszervezetének Heves megyei elnökével álltak ki csütörtökön bátor polgárokként a Dobó térre, és együtt kérték számon az új egri városvezetést az eddigi, szerintük roppant eredménytelen időszak után. Nem véletlen az időzítés, hiszen Mirkóczki Ádám polgármester is ma tartotta az eddigi munkájuk értékelését. (Hogy mit mondott a városvezető, arról ITT és ITT számoltunk be a nap folyamán.)

 

Nézzük, mivel is kezdte a sajtótájékoztatót Molnár Tibor! Idézzük:

 

"Meglátásunk szerint Mirkóczki Ádám, Eger jobbikos polgármestere az első száz napjában értékelhetetlen teljesítmányt nyújtott".

 

Idéznénk egy másik egri klaszikust is:

 

Eger polgármestereként első száz napjában Mirkóczki Ádám értékelhetetlen teljesítményt nyújtott.

 

Ezt pontosan egy hete Oroján Sándor önkormányzati képviselő és egyben frakcióvezető mondta a helyi Fidesz az ellenzéki városvezetésről tartott értékelőjén. Mennyire egyre jár Molnár és az egri Fidesz frakcióvezetőjének az agya!

 

Térjünk vissza Molnár Tiborra és szófordulataira, hiszen az ifjú politikus azt is elmondta:

 

szerinte semmi előremutató fejlemény és semmi pozitív nem történt a városban.

 

Nahát! Mit is mondott egy hete egri sajtótájékoztatóján Oroján Sándor? Hogy semmilyen elfogultság vádja ne merülhessen fel, az MTI-t idézzük, íme:

 

Oroján Sándor úgy véli: semmi előremutató, pozitív fejlemény nem történt a városban az elmúlt 100 napban.

 

De menjünk tovább, hiszen ezt csütörtökön újfent Molnár Tibor mondta:

 

soha ennyi alpolgármester és önkormányzati biztos nem dolgozott még ebben a városban, ezzel jelenleg a város történetének legdrágább városvezetése működik a város élén.

 

Oroján Sándor hogy is gondolta egy hete? Szintén az MTI beszámolóját idézzük, amely pedig Orojánt, íme:

 

soha ennyi alpolgármester és önkormányzati biztos nem dolgozott egyszerre Egerben, a jelenlegi a megyeszékhely történetének legdrágább városvezetése.

 

És itt érdemes megállni egy kis helyzetképre: Molnár Tibor és Szepesi Ádám (utóbbi mint a Fidelitas megyei szervezetének elnöke) egy-egy táblát tartott a kezében a sajtótájékoztatón, ezeken a csúfos eredményeket listázták. Ha másra nem, legalább arra jó volt ez a tábla, hogy Molnár Tibor emlékezzen arra, mit is kell mondania, hogyan is kell pontosan egy eldugott kis papírlapról idézni Oroján szavait.

 

 

 

A városházi aula volt a végállomás

 

Molnár Tiborék sajtótájékoztatójának csúcspontja lehetett volna, amikor az ifjú politikus már most felsorolta, milyen választási ígéretei nem valósultak meg Mirkóczkinak, mintha egy 5 éves ciklus végének értékelőjén érezné magát. De nem ez volt a legszürreálisabb eleme a Dobó téri standupnak. A két fiatalember előkapott egy ismert Verne Gyula-könyvet, ami egyébként még vicces is, hiszen a 80 nap alatt a Föld körül került elő a tatyóból. Ezt követően Szepesi és Molnár Úr nekiindult, hogy átadják a könyvet Mirkóczki Ádám polgármesternek.  Bátor urak ők, van bőr is a képükön, miért ne! Szepesi és Molnár Úr el is jutott egészen a Városháza portájáig, majd szerényen otthagyták a kötetet és hirtelen köddé váltak. De annyira, hogy még a Fideszhez nagyon kedves HírTV munkatársai is csak a hűlt helyüket találták.

 

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló