2024. május 23., Dezső

Vélemény

Mi van a sírva röhögős Fidelitas videó hátterében?

2019.11.30. 00:00

A simicskás-jobbikos plakátok nem a Fidelitas holdudvarának intellektuális gondolatait, szellemi kreativitását dicsérik. Olyannal ugyanis nem rendelkeznek

 

Tökéletes kortünet bukkant elő. A Fidelitas sajtótájékoztatót tartott a legújabb plakátkampányáról, melyet minden bizonnyal azért nyertek meg, mert kényelmetlen lett volt a Fidesznek, ha a CÖF csinálja meg ezekben a civiltörvényes időkben. A Fidesz sem szívesen vállalta volna saját nevén, nem jó az ellenfelet a saját szintre felemelni. Jobb lesz, ha a fiatalok beleállnak – gondolhatta Orbán Viktor tán maga Habony Árpád tanácsát megfogadva.

 

 

Ami tény: az teljesen biztos, hogy a simicskás-jobbikos plakátok nem a Fidelitas holdudvarának intellektuális gondolatait, szellemi kreativitását dicsérik. Olyannal ugyanis nem rendelkeznek. A Fidelitas szint a wellness disznótor, és az utána lévő verekedés. A Fidelitas szint elfogadni a 100 millió forintot az „anyapártunktól” plakátkampányra, és végrehajtani az utasításokat. A Fidelitas szint kényszeredetten kiállni sajtótájékoztatót tartani, nem felkészülve arra, hogy a sajtó is részt vesz az eseményen. A Fidelitas szint ezért bezsebelni havi félmillió forint állami „ösztöndíjat”.

A Fidelitas jelenlegi állapota tükörképe az Orbán Viktor által létrehozott rendszernek. Rossz minőségű pártkatonák gondolkodás nélkül végrehajtják a parancsokat. Nem ideológiai okok miatt, vagy elkötelezettségből, hanem pusztán az anyagi haszonszerzés jegyében

 

Ha valamit utálok a közéleti diskurzusokban, akkor az az apák-fiúkozás. Mély meggyőződésem, hogy tudni kell különválasztani a szülők és leszármazottjaik cselekedeteit egymástól. Ugyanakkor nem lenne teljes a kép, ha nem adnék hangot annak a gondolatnak, hogy az Orbán-rendszer fenntartói azok a családok, akik anyagilag függnek a NER-től. Ők azok, akik megkapták a hatalom által elrabolt trafikokat. Ők azok, akik a korrupt pályázati rendszeren keresztül csapolják az Európai Uniós fejlesztési forrásokat. Ezek azok a családok, akik Mészáros Lőrinc cégeiben dolgoznak. Ők a rendszer nyertesei. Ezen családok fiai és lányai pedig otthonra lelnek a Fidelitasban.

 

Nem akarom bántani ezeket a szerencsétlen fiatalokat, akik bohócot csináltak magukból a jobbikos tévé kamerája előtt. Áldozatok ők, a korrupt rendszer áldozatai. Minden gúnyos nevetés csak még jobban elkötelezi őket a rendszer mellett. Ugyanakkor tudniuk kell azt is, hogy bármennyire is kényelmes a szerep és ha szocializációs okokból úgy is alakult, hogy a rendszer részei lettek, lehet változtatni, lehet azt mondani, hogy elég. Máskülönben végérvényesen benne ragadnak a szerepben, ami valljuk be: kurvára kínos.

 

NT

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló