2024. május 23., Dezső

Vélemény

Srácok, elmentek ti a büdös francba! – Az egri Fidelitas már kórházi eset

Kondor András 2019.11.30. 00:00

Nekik mindig kampány van.

 

Nincs azzal semmi gond, ha egy politikus bemegy egy kórházba és ajándékot visz a betegeknek, beteg gyerekeknek. Azzal sincs gond, ha ezt Mikuláskor teszi. A gond akkor van, amikor ezt a helyzetet és a beteg gyerekeket arra használja fel egy politikus vagy egy politikai szervezet, hogy kampányszerű eseményt kreáljon. Az egri Fidelitasnak most az utóbbit sikerült összehozni, és következzék erről egy meglehetősen szubjektív vélemény.

 

Adott egy ünnep – most nevezzük a Mikulás érkezését annak, jobb szót nem találok rá –, rengeteg gyerek tényleg izgatott, vajon kap-e csomagot, ha igen, mi lesz benne és mikor jön már a Télapó vagy valaki, aki azt mondja, hogy a szakállas öreg küldött valamit. A napnál is világosabb, hogy a gyerek nem nézi, kitől kapja az édességet, csak jöjjön már. Milyen hálás téma boldog gyerekekkel együtt mutatkozni, és ha ezek a gyerekek sajnos még betegek is... Politikus legyen a talpán, akinek van annyi bőr a képén, hogy ezt ki is használja. Márpedig ilyen van bőven, sajnos Egerben is.

 

De vissza az alapfelvetéshez, ha egy politikus vagy több, besétál csütörtökön az egri Markhot Ferenc Kórház gyerekosztályára, és kioszt 10, 20, 100 csomagot, le a kalappal előtte, előttük. Még lesz egy-két szülő, aki meg is köszöni később nyilvánosan, így talán ki is derül a jótékonykodás, de ha nem, az se gond, mert ugye nem ezért csinálták. De ha egy politikus vagy több besétál csütörtökön az egri Markhot Ferenc Kórház gyerekosztályára, és kioszt, kiosztanak 10, 20, 100 csomagot, és mit ad Isten, magával cipelik a városi tévét, vagy a zsebportáljuk bértollnokát, az már a gusztustalanság határát súrolja. Nos, az egri Fidesz ifjúsági szervezete pont ezt tette ma.

 

Az egri Fidelitas arra használta fel a Mikulást, hogy fotókon, beteg gyerekkel pózolhassanak úgy, mintha ők lennének a december 6-i jótevők. Még egy Mikulásba bújtatott fidelitasos irodistát sem vittek magukkal, ők maguk, arccal osztották a csomagokat. És kik? Kovács Cs. Tamás, a Fidelitas egri szervezetének alelnöke, egri önkormányzati képviselő és Berényi Tamás, az egri önkormányzati cég, az Agria Film Kft. első embere. (Ugye Berényi Urat nem azért vitték a körútra, mert talán jövőre önkormányzati képviselő szeretne lenni, és nem árt, ha minél többször megmutatja az arcát? Bocs a feltételezésért, biztos nem.) Mindezt nagyon fel kellett vennie a városi televíziónak is, benne is volt az esti híradóban a buli.

 

Sok minden jár ezzel kapcsolatban még a fejemben, de most csak feltennék a fidelitasos srácoknak egy kérdést: ha betegek lennének éppen Mikuláskor – FONTOS: sosem kívánom, hogy azok legyenek –, mit szólnának ahhoz, ha például Gyurcsány Ferenc bemenne a kórházba piros, édességekkel teli csomagokat osztogatni, letenne melléjük is néhányat, majd az erről készült fotókkal büszkélkedne arról, hogy ő mennyire "faszagyerek"? Semmit, hiszen Feri is csak jótékonykodott és örült, hogy mosolyt csalhatott az arcokra?

 

(Érdemes megnézni a városi „köz”tévé beszámolóját a jeles eseményről. Kovács Cs. Tamás Úr nyilatkozata önmagában is élményszámba megy.)

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló