2024. július 19., Emília

Vélemény

#labor it #podcast

Szülészeti erőszak, lemeztelenítés – Labor IT-podcast az Egri Ügyeken

2021.03.20. 18:42

Koczka Feri, Molnár Roland, Weil Zoli és vendégeik a Labor, SzövegTörzs stúdiójából ezentúl az Egri Ügyeken is hallgathatók lesznek, portálunkon is jönnek a Labor IT podcastjai. Hogy ennek mi mennyire örülünk, azt nehéz jól leírni, nem is tudjuk. Szerencse, hogy Feri, Roland és Zoli már a bemutatkozásban is sokkal jobbak nálunk, így ajánlják magukat az Egri Ügyek olvasóinak:

 

„Az internet olyan hálózat, amelynek nincsenek végpontjai, csak pontjai. Eger is egy pont. Mondjuk elég pici, ami egy ponttól persze nem szokatlan. Beszélgetünk, vitatkozunk társadalmi jelenségektől úgy, hogy a diskurzusba belecsempészük a jelenleg is zajló tudományos-technológiai forradalom aktualitásait.

 

Épülnek az alternatív valóságok, a buborékok, amelyekben a kényelmes butaságban élőket a téveszméik kötik össze, kizárva a valóságot.

 

A felvilágosodás eszméi, az értelem, a tudomány, a haladás és a humanizmus elsikkadni látszanak a hangzavarban. Sokaknak a valóság és az igazság, csak egy vélemény a kitalációkkal és hamissággal szemben.

 

Nem túl menő természettudósnak, műszaki értelmiséginek lenni. Inkább kérkedve mondják sokan, hogy matekból, fizikából hülye vagyok, mint szemlesütve. Nem az ő hibájuk (de). A Labor-IT podcastban nem bánjuk, hogy geek, nerd, vagy kockafej jelzőkkel illetnek minket.

 

Elég jól tudunk számolni, de ez nem jelenti azt, hogy a véleményünk mellett igazunk is lenne. Hallgassatok”.

 

Íme, az első Labor IT-podcast az Egri Ügyeken.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló