2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#múltidéző

Így buliztak az egri fiatalok több mint 30 éve (VIDEÓ) – Amikor még diszkó is volt az Ifi Házban

2019.11.30. 00:00

Csuvas, Hotel Park és az Ifi Ház – most megnézhetjük, hogyan bulizhattak a fiatalok egy olyan Egerben, amelyet kevesen ismerhetnek.

 

A TV Eger nem olyan rég indult "Múlt idő" c. sorozatának köszönhetően igazi kincsek kerültek elő az egri és a környék évtizedekkel ezelőtti hétköznapjairól. Most egy olyan felvételt nézhetünk meg a város tévé archívumából, amely bemutatja, hol és hogyan szórakozhattak az egri fiatalok a hevesi megyeszékhelyen 1988-ban. (Ami nagy különbség – és bocs azoktól, akik nem így gondolják –, hogy volt hol szórakozniuk.) A városi tévé bejárta az akkori kultikusabb helyeket és a fiatalokat kérdezték egyebek közt arról, hogy miért szeretnek ők épp ott bulizni.

 

A felvételeken a kicsit idősebb korosztály sok ismerős arcot felfedezhet, a mostani fiatalok pedig rácsodálkozhatnak arra, hogy a szüleik miként kapcsolódhattak ki a hétvégi estéken Egerben.

 

 

Aki tovább robogna az egri vagy Eger környéki „retro vonaton”, azoknak ajánljuk korábbi cikkeinket, amikor bemutathattuk a több mint 30 évvel ezelőtti vadfürdőzést Egerszalókon, amikor még a kanyarban sem volt a nagy szállodakomplexum, mi több, arról is szólt a bejátszás, hogy miért nincs még megfelelően kialakítva a terület, és miért nincs hasznosítva a víz, amely akkor még gyógyvízzé sem volt nyilvánítva. Néhány képkockára még a "naturista terület" is előbukkan, hiszen olyan is volt Egerszalókon.

 

Aztán egy közel 8 perces összefoglaló került elő 1988-ból, abból az időszakból, amikortól kitiltották az autókat az egri történelmi belvárosból, és több utcában is változott a forgalmi rend. Az is nagyon izgalmas így több mint 30 év távlatából, hogy miként nézett ki a Széchenyi utca, vagy éppen a Dobó tér és a piac környéke, de érdemes megnézni azt a részt is, amikor egy autósnak épp a rendőrök előtt esik le, hogy elnézte a behajtást.

 

Egy szintén 32 évvel ezelőtti felvételen pedig a TV Eger jóvoltából azt is láthattuk, milyen volt két üzlet megnyitása a Mágnes Áruházban, és hogyan indult a HBH Bajor Sörház élete a Dobó tér szomszédságában. Érdekes életképek a nyitásról és némi háttérinfó az 1550-es évek helyi sörözési szokásairól.

 

Tudta? 32 éve tiltották ki az autókat a Dobó térről és a belvárosból - VIDEÓ 1988-ból

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló