2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#egerplusz #egri bikavér

Egri bikavért is beválogatott 2020 legjobb borai közé a neves szaklap

2019.11.30. 00:00

Az év vörös- és rosé borainak felsorolásában szerepel az egerszalóki szőlőbirtok nedűje.

 

Történelmi jelentőségű sikert ért el a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, hiszen a 2018-as Áldás Egri Bikavér Superior a világ legjobb borai közt szerepel – számolt be a heol.hu.

 

Mint írják, a világ legnagyobb versenye, a Decanter World Wine Award – amelynek ősszel hirdették ki az eredeményét – kísérő díjaként választotta ki a rangos brit borászati szaklap, a Decanter a 2020-as év borait.

 

Ide a kulcsbírálók jelölnek, három kategóriában nominálnak, és az a megtiszteltés érte az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészetet, hogy bikavérük bekerült abba a válogatásba, ahol az 53 legjobb vörös- és rosé bort említik.

 

Óriási öröm ez számomra, a boros életemben még soha ekkora élmény nem ért. Történelmi jelentősége van annak, hogy ezt egy egri bikavérrel értük el, s remélhetőleg mindez a borvidéken dolgozóknak is inspirációt nyújt majd

 

– nyilatkozta a Heolnak dr. Lőrinc György, a pincészet borásza.

 

Emellett más sikert is elértek: a Magyar Borszakírók Köre ötödik alkalommal értékelte azokat a magyar termelők által készített száraz és félszáraz fehér- és vörösborokat, amelyeket a szakmai szervezet tagjai az elmúlt évben kóstolhattak. A 2020-as Super 12 listákon ezúttal összesen 13 borvidék képviselteti magát, köztük két-két mátrai és egri nedű is, amelyek egyike a 2016-os St. Andrea Igazán Egri Bikavér Grand Superior. Ezen kívül a környék borai közül a 2017-es Dubicz Mátrai Superior Olaszrizling barrique, a 2019-es Molnár és Fiai Mátrai Chardonnay, a 2015-ös Kovács Nimród Nagy Eged Furmint és a 2016-os St. Andrea Igazán Egri Bikavér Grand Superior került fel a listára. 

 

Egri Bikavér is van a Decanter Év borai között! ???? / Our ÁLDÁS Egri Bikavér Superior is on the Decanter's Wines of the...

Közzétette: St. Andrea Borászat – 2021. január 4., hétfő

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló