2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #egységben a városért egyesület #bélapátfalva #momentum #jánosi zoltán #horváth lászló #frakció #laktanya

Egy nap alatt szétesett az egri városvezetés, akár dínó park is lehetne az egri laktanyában, így kell beígérni kétszer ugyanazt a kétmilliárdot

2021.05.26. 20:25

Mozgalmas napunk volt szerdán, összefoglaljuk a legfontosabbakat.

Rég szolgáltatott ennyi szórakoztató, tanulságos vagy éppen hajmeresztően realisztikus eseményt az egri és a környékbeli közélet, mint ahogy azt szerdán láthattuk. Most összefoglaljuk, mi történt Egerben és szűkebb hazánkban egyetlen egy nap alatt.

 

A nap sztorija kétségkívül az volt, hogy totálisan felbomlott a várost elvileg együtt irányító Egységben a Városért Egyesület frakciója. Azért csak elvileg, mert a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta nem ült össze az egri közgyűlés, a döntéseket a polgármester hozza, aki vagy megbeszéli azokat a frakciótagokkal vagy nem. Inkább nem, de most már legalább a látszatra sem kell adnia, hiszen oda a (látszat)szövetség.

 

Nem ti raktatok ki, én megyek!

 

Még kedd este derült ki, hogy az Egységben a Városért Egyesület közgyűlése kirakta az elnökségből Mirkóczki Ádámot, mert szerintük a polgármester az utóbbi időszakban olyanokat nyilatkozott és úgy viselte magát, ami aztán nagyon nincs összhangban az egyesület céljaival és értékrendjével. Mondjuk nehéz is az összhangot keresni az ellenzéki pártok összefogására létrehozott egyesület és a között, amikor Mirkóczki azt mondja, hogy ő már nem is tekinti magát az ellenzék részének.

 

Mivel Mirkóczki Ádám és az (ön)kritika nem mindig ülnek le egymással esténként sörözni, pontosabban: a polgármester kissé sértődékeny alkat, borítékolható volt, hogy gyorsan borul az egész bili. Egyet még aludni kellett a formális válás bejelentésére, a polgármester szerda délelőtt aztán közölte, ő bizony kilép az egyesületből, de még a frakcióból is. Hű társai is lettek Mirkóczki Ádámnak, Császár Zoltán tanácsnok és Farkas Attila illetve Minczér Gábor alpolgármester is követte a városvezetőt, közleményben tudatták a hírt, na meg azt, hogy szerintük nagyon nem volt szép, ahogy az Egységben a Városért Egyesület közgyűlése elbánt a város első emberével.

 

Dínókat a laktanyába!

 

Ha még nem lett volna elég ideges pillanata Mirkóczki Ádámnak, délután a városban turnézott a Momentum első embere, Fekete-Győr András. Az a Momentum mert bármiről is állást foglalni Egerben, amelyet látványosan utál Mirkóczki Ádám azok után (is), hogy a párt egri önkormányzati képviselője, Keresztes Zoltán kifarolt mellőle. Ráadásul Fekete-Győr és az előválasztáson az egri választási körzetben induló Jánosi Zotlán egészen a laktanyáig merészkedett, ahol tovább reklámozták a párt helyi kezdeményezését, miszerint az egriek mondják meg, tegyenek javaslatokat arra, mit kéne tenni az ingatlannal akkor, ha az egri laktanya visszakerülne a város tulajdonába. Jánosiék szerint jönnek a javaslatok szépen, legtöbben bérlakásokat, nyugdíjas otthont látnának ott szívesen, de még a dínó park lehetősége is felmerült, mert ahhoz már legalább megvan a susnyás a kissé elhnyagolt területen.

 

Kettő a bélapátfalviak istene

 

Zárásként egy duplázást hoztunk: kettő, azaz kétszer egymilliárdból újítják fel a Béltapátfalva mellett található csodás kolostort, a jó hírt Horváth László országgyűlési képviselő jelentette be. Mint kiderült, az ismétlés Horváth Úr életében fontos szerepet játszik, hiszen a politikus majdnem napra pontosan négy éve már egyszer megígérte, hogy megújul a kolostor. És igen, akkor is arról szólt az öntömjén, hogy 2 milliárd forintból. Reméljük, négy év múlva már valamit emelnek az összegen, az infláció és a cica a végén még elviszi ezt a sok-sok pénzt.

 

Hát ennyi volt a mai adag, legyen kellemesen pihentető az éjszakájuk, álmodjanak is, de azt is csak szépeket!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló