2024. július 19., Emília

Eger ügye

#érsekkert #kondipark #edzés

Oké, átadtak egy szabadtéri kondiparkot Egerben, de mit kezdjünk vele? – VIDEÓ

Keller Richárd 2021.06.06. 08:43

Most egy személyi edző segít, mutat néhány lehetséges gyakorlatot és azok helyes kivitelezését.

Mi is megírtuk hétfőn, hogy 15 eszközből álló, ingyenesen használható kondiparkot adtak át az Érsekkertben. A TV Eger egy személyi edzővel látogatott el a helyszínre, hogy kipróbálják a 10 millió forintos támogatásból megépült park sporteszközeit. Dürgő Dominik kezdésként felhívta a figyelmet arra, hogy mindenképpen fontos a bemelegítéssel kezdenünk, akár egy rövid, laza futás is elég, mielőtt elkezdjük az erősítő gyakorlatokat.

 

A mellizom fejlesztésére egy több fogási pontot tartalmazó eszköz a legalkalmasabb, a szöget és a tartományt váltogatva lehet a legjobban megdolgoztatni a mellizmot. Dürgő szerint ez a gyakorlat hasonlóan hatékony, mint a fekvőtámasz, vagy fekvenyomás.  

Fotók: TV Eger

A hasizom fejlesztésére római padot használhatunk, de ezt csak azoknak ajánlja a szakember, akiknek kellően erős már a hasizma és a törzse. Az egyébként nem könnyű gyakorlatot helyes légzéstechnikával segíthetjük.

 

A hátizom lumbális, ágyéki szakaszának megerősítésére is van hatékony eszköz a sportparkban. Az úgynevezett homorításos-extenziós gyakorlatra azért van szükség Dürgő szerint, mert bár sokaknak erős a felső teste, mégis görnyedt háttal cipekednek a gyenge alsó hátizmuk miatt.

 

A nyújtott lábas emeléssel hatékonyan megdolgoztathatjuk a teljes hasizmot, és szintén ezzel az eszközzel tolóckodást is végezhetünk, amely a törzsünket, karunkat és vállunkat fejleszti szépen.

 

A legnehezebb húzódzkodási technikák is kivitelezhetők a kondiparkban, a fogási tartományt növelve még izmosabbá tehetjük a hátizmot, akár a felső, széles vagy szűk fogást váltogatva.

Ha már jól tudunk csimpaszkodni és a fogásunk is megerősödött, jöhet a majomlétra. A gyakorlatot nagyon odafigyelve, óvatosan szabad csak végezni, és akkor a leghatékonyabb ha minél többször oda-vissza végig csimpaszkodunk a korláton.

 

Még több gyakorlatot a TV Eger videójában nézhet:

 

 

  

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló