2024. július 19., Emília

Eger ügye

#egerplusz #végvári vitézek tere #szurkolói zóna #foci eb #berényi tamás

Egyszerre ötszázan lazulhatnak majd a Dobó tér melletti fröccsteraszon

Keller Richárd 2021.06.06. 08:49

Végre egy kis közösségi élmény.

A foci-Eb idején a Végvári vitézek terén közös szurkolásra lesz lehetőség. Berényi Tamás, az Agria Mozi ügyvezetője, a rendezvény főszervezője a napokban a TV Eger A mi történetünk című műsorában elmondta: a helyszínt a nézők pontosan ismerik, hiszen a 2016-os olimpiát is a Végvári Vitézek terének lépcsőjén izgulhatták végig vízipólósainknak szurkolva. Azt is elárulta, négy büfé is kiszolgálja majd a szurkolókat.

 

Minden mérkőzést élőben adnak és négy, foci témájú filmet is levetítenek, ha nincs épp meccs – árulta el az ügyvezető. Berényi kiemelte, nemcsak a szurkolókat várják a térre, hanem az olyan közösségi élményre vágyó embereket is, akik lazítani szeretnének kicsit. Arról is beszélt: a szabályoknak megfelelően maximum 500 főt engednek a térre, ahol teltházra számítanak esténként.

Fotók: Keller Richárd

Műsorvezetői kérdésre Berényi elmondta: bár a meccsek este 11-kor érnek véget, nem számít arra, hogy a környéken lakók nyugalmát megzavarja a szurkolói zóna, hiszen ők is a meccset nézik majd hangos szurkolás közepette (ebben azért mi nem lennénk ennyire biztosak – a szerk.).

 

Koska Zsanett szervező még megjegyezte: a téren piknikszékek, asztalok, a lépcsőn polifómok szolgálják a szurkolók kényelmét, akik óriás-, ledes kijelzőn követhetnek minden mérkőzést. A nyitómérkőzés június 11-én kezdődik este 9 órakor, a magyar válogatott június 15-én lép pályára először a portugálok ellen – tette hozzá.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló