2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#eger #önkormányzat #nyitrai zsolt #városháza #könyv

Takarítóraktárban hagyták a Nyitrai-féle borászkönyveket Eger önkormányzata szerint

2021.01.25. 14:43

A Városházán egyszerűen nem értik, miért rendelt az egyébként színvonalas kiadványból 5000 darabot a fideszes vezetés, ha nem tudtak vele mit kezdeni.

Az Egri Ügyek számolt be róla először, hogy az egri Városházán több mint 4000 darabot találtak abból a Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezésére kiadott, az egri önkormányzat 11,3 millió forintjából elkészített borászati témájú könyvből, amelyből valamilyen rejtélyes oknál fogva 5000 darabot rendeltek, három nyelven, de nem kezdtek vele semmit.

bor2

A cikkre reagálva a Városházáról az alábbi közleményt kaptuk:

 

"Az önkormányzat továbbra is kiemelkedően fontosnak tartja a városmarketinget és ezt a célt szolgáló kiadványok, tájékoztató anyagok megjelenését, turisztikai, városimázs céljából történő hasznosítását. A 2014-ben megjelent „Az egri bor – Bikavértől a Csillagig” című könyvet alapvetően egy minőségi, színvonalas kiadványnak tartjuk. A megrendelt 5000 példányszám feletti mennyiség viszont vethet fel kérdéseket, tekintve, hogy az önkormányzat reprezentációs célokra átlag száz példányt szokott beszerezni.

 

Amennyiben üzleti céllal kívánták volna ezeket értékesíteni, akkor viszont nem értjük miért kellett a kiadványoknak éveken keresztül a Városháza takarítóraktárában porosodnia. Jól látszik, hogy az előző városvezetésnek csak a megrendelés pillanatáig volt fontos ez az ügy." - fogalmazott az önkormányzati közlemény.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló